Блок Литвина завтра вирішить який уряд краще

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.02.2010 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9404

Фракція Блоку Литвина завтра визначиться щодо підтримки проекту постанови про відставку уряду.

Про це повідомив в інтерв’ю журналістам голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

За його словами, необхідно бути «свідомим того, що треба припинити війну, або треба зрозуміти, хто підписується добровольцем на війну».

Литвин зазначив, що сьогодні складається ситуація, коли «вибори закінчились, війна розпочалася». Він підкреслив, що цього допустити не можна. «Якщо хтось думає, що завербує у ВР необхідну кількість голосів для проведення бойових дій, то, на моє глибоке переконання, це не те, що потрібно країні», - наголосив Литвин.

Крім того, за його словами, не можна допустити, щоб парламент «всліпу було використано для реалізації тих чи інших сценаріїв». Спікер зауважив, що в інших країнах не траплялися випадки, коли б пропрем’єрська фракція наполягала на голосуванні за резолюцію про висловлення недовіри уряду і при цьому ініціювала б позачергове засідання парламенту.

Литвин підкреслив, що така ініціатива не може бути реалізована.

Він нагадав, що питання про недовіру уряду має розглядатися відповідно до закону про регламент ВР. За його словами, йдеться про те, що відповідно до процедури регламентний комітет має сформувати питання до уряду протягом чотирьох днів, уряд протягом трьох днів має дати відповіді на них.

Литвин зазначив, що за 10 днів з моменту реєстрації проект постанови щодо недовіри уряду парламент має визначити день і час розгляду даного питання.

Як повідомлялося раніше, у Партії регіонів заявляли, що розгляд проекту постанови про висловлення недовіри уряду планується внести до порядку денного одного з чергових засідань парламенту.

Від “Аратти”: персонально для знавця і відомого поціновувача історії і досвіду парламентаризма, колишнього функціонера ЦК КПУ Литвина, можемо повідомити, що нам не вдалося знайти прикладу, коли складова правлячої більшості, не покинувши її офіційно, активно руйнувала спільно створений уряд та відверто грала, у тому числі, у шахрайський спосіб, на стороні опонентів.

У країнах зі сталими демократичними традиціями, така партія й політики були б приречені на ганебну відставку та тривалу, якщо не довічну, недовіру суспільства.

Натомість традиція зрад та примітивних інтриг сталий звичай більшовицької верхівки, на якій пройшов вишкіл Литвин. Другою загальновідомою традицією більшовизму є тотальна, патологічна брехливість.

Отже, чи не настав час, нам, громадянам, позбавити владу від носіїв кримінально-більшовицьких традицій? Тоді точно слово "війна" зникне з лексикону державного керівництва. І життя стане спокійнішим, а перспективи - стабільними й прогнозованими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.