У Криму презентували проект археологічних турів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.02.2010 18:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9409

Кримський історико-археологічний фонд «Спадщина тисячоліть» презентував проект організації археологічних турів на півострові.

Фото - з сайту zverozub.com

Як розповіла на прес-конференції директор фонду Анастасія Стоянова, всім бажаючим пропонується участь у так званих молодіжних археологічних таборах, які організовуються на базі діючих археологічних експедицій, повідомляє сайт "Новини Криму".

Туристи зможуть взяти участь в розкопках, познайомитися з історичними пам'ятками, покуштувати їжу, приготовлену в польових умовах.

Час перебування в таборі становить від трьох днів до півтора місяця. Приміром, намічається відвідування могильника в Білогорському районі, городища Мангуп-Кале в Бахчисарайському районі і міжнародного центру експериментальної археології та інноваційної педагогіки “Кара-Тобе” в Саках.

Крім того, фонд організовує екскурсії на археологічні розкопки, тури вихідного дня і багатоденний тематичний тур «Антична Таврика», який буде включати в себе відвідування пам'яток, залишених в Криму стародавніми греками і римлянами.

За оцінкою директора туристичної фірми «СНП-Крим» Івана Коваленка, новинка буде мати успіх, оскільки імідж Криму як в першу чергу пляжного курорту себе поступово вичерпує. Багатьом гостям півострова приївся не тільки пляжний, але і гірський відпочинок. Для таких туристів, а також для всіх, хто цікавиться археологією та історією, подібна пропозиція має бути цікавою.

Як повідомлялося, у жовтні минулого року фонд «Спадщина тисячоліть» за підтримки Міжнародного фонду «Східна Європа» розпочав впровадження проекту зі створення Центру археологічного туризму на півострові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.