Коаліційні пристрасті. БЮТ і НУ-НС проконсультувалися і загадково мовчать

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.02.2010 20:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9410

Керівник фракції “Наша Україна – Народна самооборона” Микола Мартиненко провів консультації з першим віце-прем`єр-міністром Олександром Турчиногвим про подальшу долю демократичної коаліції у Верховній Раді.

Про це Мартиненко повідомив сьогодні журналістам.

«Ми давно не бачилися. Обмінялися думками щодо поточної ситуації», - сказав Мартиненко.

Водночас лідер фракції НУ-НС відмовився повідомити, чи досягнуті які-небудь домовленості про збереження коаліції у складі фракцій БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина.

«Я поки що на сьогоднішній день коментувати подальші питання не буду», - сказав він.

Разом з тим, відповідаючи на питання, чи обговорювалася під час консультації тема можливих спільних дій фракцій НУ-НС і БЮТ під час процедури інавгурації Президента Віктора Януковича, Мартиненко зазначив: «При чому тут інавгурація до нашої коаліції? Інавгурація – це абсолютно інша процедура, обраний Президент... Ми до сьогоднішнього дня перебуваємо в одній коаліції».

Як повідомлялося раніше, голова Верховної Ради Володимир Литвин сьогодні, 24 лютого, заявив, що у вівторок, 2 березня, звернеться до Ради коаліції з вимогою надати документи, які підтверджують її існування.

«Дайте 226 підписів про будь-яку коаліцію, я оголошу, що нова, стара, модернізована коаліція існує», - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання, яка більша вірогідність – створення нової коаліції чи формування технічного уряду за домовленістю політичних сил без формального створення коаліції - Литвин сказав, що «Конституція України і закон про Кабінет міністрів України не передбачають (створення) технічного уряду». Він зазначив, що «новий уряд можливий за умови коаліції».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.