УНП вважає “Свободу” провокаторами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.02.2010 21:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9411

Член політради ВО “Свобода” Ірина Фаріон у День захисту мови вчинила свідому провокацію проти української мови і при цьому грубо порушила закон та принижувала дітей.

Таку думку озвучив член Правління Української народної партії, правозахисник Степан Хмара.

«Цією провокацією вже скористалися вороги української мови та української державності і практично весь україномовний, а ще більше російськомовний сегмент Інтернету забитий статтями про приниження маленьких дітей у Львові», - зазначив представник УНП.

Політик підкреслив, «що справжній націоналіст та український патріот, і зрештою просто вихована людина, ніколи б не дозволила собі у грубій формі ображати маленьких беззахисних дітей».

«Діти у такому віці ще не вміють захищатися, вони не вміють лицемірити і брехати на відміну від окремих політиків-провокаторів», - сказав Степан Хмара.

Представник УНП висловив сподівання, що «українці прихильники «Свободи» або щось зроблять для того, щоб очистити партію від тих, хто зневажає малих дітей і своїми діями кидає тінь на всі національно-патріотичні сили, або ж знайдуть собі іншу альтернативу».

«Сьогодні Ірина Фаріон зневажливо образила малу дитину, щоб створити «вдалий інформаційний привід» для всіх шовіністів в Україні та поза її межами, а нещодавно інший провідний політик ВО «Свобода» – Богдан Бенюк – зіграв роль «боягуза-українця» у пропагандистському російському фільмі «Кандагар», зневажаючи націю, яку ніби то захищає», - зауважив представник УНП.

Саме за такими діями, на думку політика, виборець та рядові партійці і повинні оцінювати політиків.

«Сподіваюся, що дії Ірини Фаріон отримають не тільки політичну, але і юридичну оцінку, а діяльність інших представників ВО «Свобода» будуть оцінювати більш критично», - резюмував він.

Нагадаємо, що 19 лютого у День захисту мови депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Фаріон провела у дитячому садку № 67 м. Львова «урок грамотності», під час якого у грубій формі відчитала малюків за те, що ті неправильно назвали свої імена. При цьому, філолог за освітою, кілька разів вжила русизм «медведик» замість українського «ведмедика».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.