Звичайний фашизм: «Єдіная Росія» розстріляла радянського офіцера в День захисника Вітчизни

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.02.2010 00:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9412

В Іркутську провладна партія «Єдіная Росія» та молодіжний рух «Молодая гвардія» використали зображення радянського офіцера часів Великої Вітчизняної війни як мішень пейнтбольного тиру, що був організований в центрі міста на честь свята захисника Вітчизни.

Провладна кремлівська партія влаштувала розстріл образу радянського офіцера

Учасники свята впізнали у фігурі воїна, «виставленого на розстріл», постер до фільму «Ми з майбутнього-2», що вийшов на екрани кінотеатрів минулого тижня, повідомляє “Новий регіон”.

Глядачі спокійно поставилися до такої «розваги» і навіть допомагали своїм дітям прицілитися. Молодь з великим задоволенням розстріляла всі мішені, у тому числі зображення капітана радянської армії з автоматом ППШ в руках, відзначає видання «Бабр.ру». Дійство відбувалося у сквері імені Кірова, навпроти будівель обласної та міської адміністрацій.

«Постер був узятий з кінотеатру, можливо був куплений, або щось подібне за особливою домовленістю», - пише на одному з іркутських інтернет-форумів користувач karandash. Актор з постера - Володимир Яглич, що зіграв радянського офіцера, вже точно «повинен образитися», зауважив він.

Інцидент залишився б непоміченим, проте місцеві журналісти поінформували про подію місцеві політичні партії. На сигнал відреагували тільки комуністи. 24 лютого вони подали заяву до прокуратури у зв'язку з розстрілом образу солдата-переможця.

Молодь із задоволенням розстрілювала зображення радянського офіцера

На думку іркутського обласного відділення КПРФ, «це дикий випадок бездумного знущання над пам'яттю поколінь, історією власної держави, по суті - блюзнірської наруги над образом радянського солдата і символами Перемоги».

Комуністи просять наглядове відомство «встановити організаторів атракціону, дати правову оцінку скоєної наруги над образом захисника Вітчизни у рік 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні, притягти винних до заслуженої відповідальності відповідно до карного або цивільного законодавства Російської Федерації».

«Якщо б я був на керівних постах ЄдРа, то негайно організував перевірку даного випадку і зніс би голови всім причетним особам, аж до секретаря регіонального відділення, щоб інші зареклися подібне влаштовувати. Таке відчуття, що керівництво взагалі не розуміє, що творить. Подібне не має прощення для партії влади», - коментує інцидент блогер volg-vistex, що називає себе «членом ВПП «Єдіної Росії».

Цей дикий випадок - найяскравіша демонстрація деформованості моральних засад сучасного російського суспільства, де правляча партія вважає, що народу потрібні лише "хліб і видовища", а вдячний "електорат", з подачі "гламурних креативників" цієї партії, бездумно розстрілює свою історію і пам'ять, - в свою чергу зауважує видання Байкал24.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.