Російська армія повертається до радянських стандартів - більше призовників, менше контрактників

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.02.2010 03:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9415

У Росії буде збільшено призов новобранців для проходження строкової служби. Всі немовлята чоловічої статі отримають електронний паспорт призовника. Перехід на професійну армію скасовано.

Про це заявляє начальник Генштабу ЗС РФ Ніколай Макаров.

Він також відзначив, що прийом добровольців на контрактну службу буде зменшений. "Ми дійшли до розуміння, що контрактник повинен готуватися по зовсім іншим методикам, ніж це було раніше", - підкреслив Макаров, повідомляє Lenta.ru.

В інтерв'ю телеканалу Russia Today начальник Генштабу РФ пояснив, що повний перехід російської армії на професійну (контрактну) поки не планується. За його словами, в ході підготовки було допущено багато помилок, у зв'язку з чим було прийнято рішення залишити службу за призовом.

Російське армійське начальство планує стежити за потенційними строковиками вже з пелюшок

Ніколай Макаров також відзначив, що в даний час на контрактну службу приймають тільки сержантів, яких навчають два з половиною роки. "Через це ми плануємо прийти до контрактної армії", - заявив начальник Генштабу. За його словами, основне завдання полягає в тому, щоб навчити сержанта вирішувати ті завдання, які зараз вирішують офіцери.

Весняний призов новобранців розпочнеться 1 квітня. У жовтні стало відомо, що його планується проводити за новим законом "Про військовий обов'язок", згідно з яким призов має завершитися 1 липня - на два тижні раніше, ніж зазвичай.

Ніколай Макаров не уточнив, скільки чоловік будуть призвані на військову службу додатково. Навесні 2009 року в армію відправилися служити понад 300 тисяч призовників. У вересні заступник начальника Генштабу РФ Васілій Смірнов заявив, що в Росії налічується понад 100 тисяч призовників, які ухиляються від служби.

Паралельно з ростом числа призовників, як повідомила раніше заступник начальника головного управління кадрів Міноборони Тамара Фальцева, армійське начальство планує стежити за потенційними строковиками вже з дитинства. При народженні на кожну дитину чоловічої статі буде заводиться електронний паспорт призовника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.