“Громада” відкинула чергову партію агітлокшини про Лазаренка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.02.2010 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9424

Прокуратура не може розслідувати проти Лазаренка справу, якої немає.

Про це заявив заступник Голови партії "Громада" Олег Оленюк, повідомляє Управління інформаційного забезпечення.

"Мені важко пояснити, чому з буденного факту майже дворічної давності нині намагаються зробити сенсацію загальнонаціонального масштабу." - сказав Оленюк.

"Наскільки мені відомо, Генеральна прокуратура України не та установа, робочі документи якої, зокрема матеріали листування слідчих з представниками відповідача, можуть бути предметом гласності. Хто такий пан Обиход, аби керівники Генпрокуратури доповідали йому про кожне своє рішення? Подейкують, він начебто працює охоронцем у одного з впливових депутатів з найбільшої парламентської фракції. Не знаю, наскільки ця інформація відповідає дійсності, але суто політичний підтекст у "сенсації" від колишнього заступника керівника ГПУ очевидний. Це чергова спроба кинути тінь підозри на чинного прем‘єр-міністра й водночас запідозрити Генерального прокурора Олександра Медведька у сумнівних зв‘язках. Мабуть, хтось з покровителів Обихода плекає надію на пост керівника цього відомства". - припустив Оленюк.

Він повідомив, що дійсно, колись ГПУ намагалася відкрити таку справу, але була вимушена її закрити, оскільки припущення не відповідали дійсності.

"А що стосується самого закриття кримінальної справи за звинуваченням у начебто "отриманні хабарів", то у ГПУ не було іншого виходу, окрім єдиної законної дії – закрити цю справу! Навпаки її подальше розслідування ставило б слідчих Генпрокуратури у незручне становище. Адже страва про начебто дачу хабара Лазаренку колишнім керівником корпорації "Український бензин" Олександром Тимошенком була закрита судом ще у 2004 році за відсутності самого факту злочину. Якщо Тимошенко не давав хабара, то як Лазаренко міг його від нього отримати? Тобто, у подальших звинуваченнях Лазаренка немає ніякої логіки, не говорячи вже про якісь докази. З іншого боку, навіть якщо припустити, що подібний факт і мав би місце, то справу теж слід було б закривати за терміном давності… - зауважив Оленюк, - Ще більше мене дивує інформаційна прив‘язка прес-конференції Обихода та заяви Валерія Коновалюка до якогось "візиту в Україну делегації Мінюсту США". Дивно, що про таку доволі важливу подію не знають ні колеги з Міністерства юстиції України, ні з інших владних структур. Складається таке враження, що в під виглядом так званої "делегації" до Києва з приватним візитом приїжджав якесь 20-й клерк з американського Мінюсту…

Як повідомлялося раніше, на прес-конференції колишнього заступника Генерального прокурора України Миколи Обихода, і у заяві народного депутата України Валерія Коновалюка лунали закиди на адресу Генерального прокурора України Олександра Медведька про начебто утаємничене від громадськості закриття кримінальної справи щодо отримання колишнім прем‘єр-міністром України, лідером партії "Громада" Павлом Лазаренком хабарів від родини Тимошенків. Також повідомлялося про візит до Києва делегації Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки, яка начебто мала обговорити можливість повернення Україні активів колишнього глави уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.