Шуфрич про кадрові рішення Януковича і міфи про себе

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.03.2010 10:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9436

Службу безпеки України очолить кадровий офіцер.

Про це заявив регіонал Нестор Шуфрич в ефірі програми "Чорне таі біле" на телеканалі ТВі.

"Я впевнений, що при Вікторі Януковичі СБУ керуватиме кадровий офіцер. Я не виключаю, що це буде хтось із генералів, представлених у партії і фракції "Регіонів". Але це точно буде кадровий офіцер", - сказав він.

Коментуючи інформацію про те, що службу може очолити перший заступник глави СБУ Валерій Хорошковський, Шуфрич заявив: "Я не уявляю, щоб людина, яку призначав Ющенко своїм указом, залишилася в системі за Януковича".

"Валера (Хорошковський) непоганий хлопець, непоганий бізнесмен, але хороший хлопець - це не професія. Службою має керувати професіонал...Я не уявляю собі, щоб мільярдер керував СБУ. Я слабко уявляю, щоб за це проголосували в парламенті", - сказав він.

Крім того, регіонал вважає, що главу СБУ має призначати Президент без узгодження з парламентом.

Шуфрич підозрює, що глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін може зрадити Віктора Януковича.

Він зазначив, що у Льовочкіна "специфічна біографія": "У 2004 році в грудні, наприкінці листопада, саме через нього "помаранчеві" мали доступ до Леоніда Кучми".

"Через Медведчука Порошенко, Червоненко не могли потрапляти до Кучми і вести переговори на "злиття" Януковича", - заявив регіонал, додавши, що Віктор Ющенко і Кучма у 2004 році "домовлялися через Льовочкіна".

"Наступний момент, який я не можу забути - це 2005 рік, Льовочкін і Литвин. Коли Литвин провалюється на (парламентських) виборах 2006 року, тоді у нас з'являється Льовочкін", - сказав Шуфрич.

Відповідаючи на питання, чи намагалися вони з Льовочкіним обговорювати ці проблеми, Шуфрич сказав: "Намагалися обговорювати, але Сергій, як хитра нерпа, весь час ці питання обходить".

"Мене турбує такий аспект: а чи не зрадить він ще раз? Були ж вже сигнали на рівні чуток - Льовочкін і Арсеній Яценюк, Льовочкін і Сергій Тігіпко", - заявив регіонал.

"Але якщо Віктору Федоровичу (Януковичу) зручно працювати з ним, то ми приймаємо рішення Президента. Безумовно, ми переживаємо за це кадрове призначення, але сподіваємося, що воно не вплине на авторитет і рейтинг Януковича", - підкреслив він.

У той же час, регіонал заявив: "Я майже виключаю, що у Льовочкіна буде монополія на Януковича".

"Сергій трохи передавив свої особисті стосунки з Віктором Федоровичем. Адже за логікою речей є дуже гідна посада першого помічника, або керівника групи помічників", - вважає Шуфрич.

Він також підкреслив, що Льовочкін "захотів бути головою навіть не секретаріату, а головою Адміністрації" Президента.

Відповідаючи на питання про те, чи ініціював Льовочкін перейменування Секретаріату в Адміністрацію, регіонал сказав: "Знаючи Віктора Федоровича, мені здається, що йому все одно, як називається канцелярія".

Як відомо, у липні 2009 між Шуфричем і Льовочкіном сталася бійка. Після засідання фракції Партії регіонів у кінотеатрі Зоряний в Києві Шуфрич вдарив Льовочкіна в обличчя.

Шуфрич назвав інформацію про його особисті стосунки з прем'єром Юлією Тимошенко "казкою", яку придумав один з її конкурентів.

"Цей міф виник перед призначенням Тимошенко перший раз прем'єром у 2005 році. А потім кажуть, що нібито ця історія була придумана, щоб лякати Віктора Ющенка з боку одного з кандидатів, який конкурував з Тимошенко", - сказав Шуфрич.

"Ющенко настільки ненавидів мене, щоб зупинити його прагнення призначити Тимошенко, придумали цю казку", - заявив регіонал.

Він також вважає, що Тимошенко - "владна, сильна жінка, яка на якомусь етапі просто перегинає".

"З одного боку, вона перегинає у відношенні опонентів, з іншого боку - вона дуже поверхнево оцінює своє найближче оточення. Я впевнений, що саме це її й погубить", - заявив регіонал.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.