Космос знищує унікальний ботсад

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.03.2010 11:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9438

У Києві на Печерську побудують офісно-торговельний і розважальний комплекс за рахунок території Національного ботанічного саду ім. Н.Гришка.

Таке рішення прийнято на пленарному засіданні Київради 26 лютого.

Згідно з рішенням, ТОВ «Янтра» виділено земельну ділянку загальною площею 0,87 га, зокрема в межах червоних ліній (території вулиць і доріг - ред.) - 0,54 га на вул. Мічуріна, 56 у Печерському районі для будівництва офісно-торговельно-розважального комплексу з підземним паркінгом, а також благоустрою території з наземним паркінгом.

Ділянка виділена під забудову у зв’язку з переходом права власності на майно відповідно до договору купівлі-продажу від 21 лютого 1995 року.

До проекту рішення з даного питання додані зауваження управління правової експертизи проектів рішень і розпоряджень Київради, в яких містяться рекомендації направити цей проект на доопрацювання у зв’язку з рядом допущених порушень.

Так, частина території площею 0,13 га, що відводиться ТОВ «Янтра», знаходиться в користуванні Національного ботанічного саду ім. Н.Гришка НАН України і відноситься до об’єктів природно-заповідного фонду. При цьому згоди ботсаду на вилучення з його користування цієї ділянки немає.

«Даний проект рішення Київради підготовлений з порушенням норм законодавства і порушує права та інтереси Національного ботанічного саду ім. Гришка НАН України», - йдеться в зауваженнях.

Проте, за прийняття даного рішення проголосували 72 депутати Київради, включаючи фракцію Партії регіонів, які входять у промерську більшість. Фракції блоку Віталія Кличка і БЮТ на засіданні Київради 26 лютого до прийняття всіх земельних рішень залишили сесійний зал.

Нагадаємо, раніше в БЮТ заявляли, що на сесії Київради промерська більшість має намір віддати під забудову землі Національного ботанічного саду, що на Печерську.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.