Коаліційні пристрасті. НУ-НС готова до ширки

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 1.03.2010 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9441

Фракція НУ-НС готова до переговорів з ПР щодо створення коаліції за умови, що посаду прем’єр-міністра обійме член НУ-НС.

Про це заявив голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко на брифінгу.

"У нинішній політичній ситуації ми існувати вже не можемо... Ми повинні визначитись, чи існує коаліція і як вихід запропонувати діючому прем'єру Юлії Тимошенко піти у відставку і висунити нашу кандидатуру на посаду прем'єра. У такій ситуацій ми назбираємо необхідні голоси, щоб за нашого прем'єра було 226. А якщо цього не відбувається, то ми готові до переговорів з ПР, бо іншої конфігурації 226 голосів - не існує. Знову ж таки зберігається умова - наш прем'єр-міністр", - сказав він.

Він повідомив, що направив листи з відповідної інформацією до керівництва фракції ПР.

Він підкреслив, що НУ-НС буде пропонувати на посаду прем'єра "члена нашої фракції, нардепа".

Партія регіонів розгляне всі пропозиції фракції НУ-НС по формуванню коаліції.

Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив Олександр Єфремов.

"Ми поважаємо пропозиції наших колег з інших фракцій і ми розглянемо ці пропозиції (про ініціативу фракції НУ-НС почати переговорний процес з ПР за умови прем'єрства члена НУ-НС). Поки що ми не ухвалили рішення, але коли всі пропозиції будуть закумульовані, то тоді ми проведемо засідання фракції і ухвалимо остаточне рішення по формату коаліції", - заявив нардеп.

"Логічно, щоб уряд очолювала людина, яка поділяє точку зору Віктора Януковича, і відповідно до закону і Конституції саме Президент має право пропонувати кандидатуру на пост прем'єра. Тому правильніше спочатку буде розглянути кандидатуру Президента і провести дискусію навколо цієї кандидатури про формування більшості, хоча за Конституцією більшість пропонує кандидатуру Президентові. Але у нас неординарна політична ситуація", - підкреслив Єфремов.

Від “Аратти”: очевидно, НУ разом з ЄЦ запустили у дію інтригу, мета якої - на поверхні: створення ширки під прем'єра Ющенка.

Можемо прогнозувати, що після розвалу демкоаліції, з якої втечуть нашоукраїнці, заукраїнці та єцуни, буде створено ширку у складі частини фракції НУ-НС, ПР та Блоку Литвина. Комуністи, як вони заявляли, у таку коаліцію не підуть. Хіба що за великі гроші.

Наступним кроком буде висунення технічного кандидата Яценюка, для призначення якого "випадково" не вистачить кількох голосів. Отже, у такий спосіб парламент буде поставлено перед фактом вульгарного тлумачення Конституції: або проголосувати за Ющенка, або - дострокові вибори на законних підставах. Коаліціянти, насамперед ті, що улаштували інтригу, не мають жодної переспективи на переобрання, а тому погодяться навіть на песика Януковича. Регіонали - теж не будуть ризикувати своїми позиціями, бо ще не збудовано адмінресурс, а чесно перемагати - вони просто не вміють. Та й Януковичу потрібно привид ворога, який заважає йому виконувати обіцяне люмпену у лохотронах... І все це буде подано не інакше, як примирення українців заради високої мети не меншої, ніж побудова комунізму.

Втім, це лише припущення, яке дуже близьке до реальності. А яка вона, реальність, буде - ми усі побачимо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.