Президент Янукович побував у Європі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 1.03.2010 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9444

Президент України Віктор Янукович наголошує, що для України європейська інтеграція залишається ключовим пріоритетом зовнішньої політики.

Виступаючи на прес-конференції у Брюсселі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, Віктор Янукович повідомив, що під час сьогоднішньої спільної зустрічі відбувся конструктивний обмін думками щодо актуальних питань у розвитку відносин України і ЄС.

«Для України європейська інтеграція – це ключовий пріоритет зовнішньої політики та стратегії здійснення соціальних реформ», – наголосив Президент.

Янукович також висловив сподівання на якнайшвидше відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом з метою подолання кризових явищ в економіці.

Як наголосив Президент України, на сьогодні пріоритетним питанням у відносинах з Євросоюзом залишається проведення переговорів щодо Угоди про асоціацію одночасно зі створенням зони вільної торгівлі.

Водночас, з словами Януковича, говорити про терміни вступу України до ЄС передчасно. На переконання глави держави, найголовнішим на шляху європейської інтеграції для України є проведення реформ в усіх сферах життя.

Янукович заявив, що Україна продовжить співпрацювати з НАТО, але без зміни свого статусу.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо перспектив розвитку співпраці України з Альянсом, глава держави зауважив, що позаблоковий статус України залишиться незмінним.

«Що стосується тих програм, які сьогодні виконуються Україною і НАТО, вони будуть виконуватись і надалі. Ми зберігатимемо партнерські відносини з НАТО», – заявив Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.