Уряд обмежить допомогу при народженні дитини

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 18.09.2006 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=945

Уряд має намір обмежити умови виплати одноразової допомоги при народженні дитини. Про це заявив заступник Міністра фінансів України Сергій Рибак сьогодні на прес-конференції.

Рибак пояснив, що планується встановити умову, згідно з якою, якщо середній сукупний дохід сім’ї (чоловіка і дружини) за півроку до народження дитини складав понад 5 тис. грн., то одноразова допомога виплачуватися не буде.

Рибак повідомив, що якщо в сім’ї є три непрацездатні людини, то ця межа збільшується до 6 тис. грн., якщо чотири непрацездатні людни і більше – до 7 тис. грн.

При цьому він відзначив, що сума самої допомоги змінюватися не буде.

Такі дії уряду Рибак назвав спрямованістю державного бюджету на 2007 рік на допомогу виключно соціально незахищеним верствам населення.

Нагадаємо, що в Україні з квітня минулого року допомога при народженні дитини становить 8,5 тис. грн. Одноразово виплачується 3 тис. 384 грн., а решта суми виплачується рівними частинами впродовж наступних 12 місяців.

Від “Аратти”: невже фахівцям із команди пана Азарова не відомо, що жінка, яка народила дитину, як мінімум, рік позбавлена можливості працювати? І що це за такий критерій “сукупний дохід сім'ї”? А що робити подружжю, якщо у тому “сукупному доході”, заробітна платня жінки складала більшу частину сімейного бюджету? Або, чи враховуються у цей “доход”, наприклад, пенсії інших членів сім'ї, які мешкають разом і потребують витрат на догляд й лікування? При тому, як можна зрозуміти пана Рибака, якщо в сім'ї двое малолітніх дітей - то зазначена межа не зростає, тобто сумма сімейного бюджету на кожну дитину одразу зменшується вдвоє. Чи не так? Зрозуміло лише одне - коли чиновники починають висувати додаткові умови, це означає, що "зростання добробуту кожного" дійсно настає вже сьогодні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.