Головний московський піп “розвів” Януковича на фальшивку. Або ще раз про прикмети

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.03.2010 14:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9451

Походження перстеня-печатки, подарованого Віктору Януковичу в день його інавгурації, викликало великі сумніви у археологів і фахівців із візантійських старожитностей.

В пристойному товаристві такі подарунки не роблять

Подарунок, названий візантійським перстнем князя Всеволода, сина Ярослава Мудрого, був вручений Януковичу патріархом Кирилом і митрополитом Володимиром, пише газета "Лівий берег".

Зі слів дарувальників, артефакт ніби був виготовлений на замовлення імператора Костянтина IX Мономаха і подарований київським князя Всеволода Ярославовича після підписання мирного договору між Візантією і Київською Руссю в 1043 році.

Однак, як стверджують фахівці, ця версія походження перстеня сумнівна з двох причин.

По-перше, в ті часи візантійські перстні виготовлялися "дзеркальними", щоб відтиск власника виглядав нормально. З тих же міркувань, предмети подібного ґатунку виготовлялися не з опуклим зображенням, а з поглибленим.

На подарованому Януковичу персні все навпаки.

По-друге, історики стверджують, що 1043 року руський флот візантійці спалили, а бранців засліпили.

Обдаровувати противника, що програв війну, було б не надто логічно.

Мирний договір з державою Київська Русь Константинополь уклав трьома роками пізніше, однак і в цьому випадку у візантійського імператора не було жодного сенсу віддавати русичам символ своєї князівської влади - на зразок корони або скіпетра.

На думку фахівців, Янукович став власником фальшивки

На думку фахівців, Янукович став власником фальшивки, виготовленої сучасним майстром-ювеліром. Подібного роду "артефактів" по антикварних салонах світу можна назбирати чимало.

Перстень, подарований нинішньому Президентові України, був отриманий з приватного музею національного культурного надбання «Платар», співзасновником якого є співвласник «Індустріального союзу Донбасу» Сергій Тарута.

Таким чином, початок президентства Януковича виглядає форменим неподобством. Спочатку падає символічний монумент легендарним засновникам Києва. Зачиняються двері до Верховної Ради. Потім в дар підносять те, за що в пристойному товаристві зі сходів спускають. Потім цей сумнівний подарунок милостиво приймається. Ну, а під кінець він ще й виявляється підробкою. І після цього не вір у прикмети!

І знову для тих, хто вірить у прикмети. Відкручуємо назад п'ять років, тобто згадаємо 2005 рік. З чого почалося правління попереднього Президента? Правильно, зі скандалу, пов'язаного з тим, що перша леді на урочистостях з приводу його обрання з'явилася в древніх прикрасах, тобто в археологічних предметах нелегального або м'якше - сумнівного походження. І - який збіг - все з тієї ж колекції «Платар»! А чим закінчилося це правління? Всім відомо...

Цей урок тими, кого прийнято називати політичною елітою, так і не був засвоєний. Вони так і не зрозуміли, що носити на собі і навіть мати у своїй власності археологічні предмети і непристойно, і незаконно. Мало того, попередній Президент всі п'ять років свого правління проходив з якимось стародавнім перстнем на пальці. Слабка надія, що відсутність сумнівного хобі у його наступника хоч якось стабілізує ситуацію, тане на очах. Майбутнє - в тумані, прогнози - зловісні, зазначає видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.