Самооборонці підуть у опозицію

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.03.2010 14:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9452

Депутатська група “Народна Самооборона” найближчим часом має піти в опозицію.

Про це заявив лідер НС Юрій Луценко по завершенні засідання групи, яке відбулося у парламенті у вівторок.

За його словами, від самого початку в групі було лише 3 людини, налаштовані на співпрацю з Партією регіонів, в той час, як "13 інших депутатів залишалися вірними чинній коаліції та уряду".

"На сьогоднішньому засіданні група "Народна Самооборона" 13-ма голосами підтвердила, що ми переходимо в опозицію до влади пана Януковича і до ймовірно створеної в майбутньому коаліції задля функціонування уряду Януковича", - сказав Луценко.

За його словами, позиція Миколи Мартиненка, який проголосував за припинення діяльності чинної коаліції та неодноразово висловлювався на користь коаліції з Партією регіонів, є "позицією меншості фракції НУ-НС, яку цікавлять виключно гроші та портфелі".

"Безумовно, пан Мартиненко, як і кожен інший депутат, має право на переговори з тими, з ким вважає за потрібне. Але жодного легітимного засідання НУ-НС з цього питання не було", - сказав Луценко.

Луценко припускає, що нова коаліція може бути створена на базі трьох фракцій і однієї групи депутатів.

"На мою думку, ця (нова) коаліція і цей уряд будуть створені на антиконституційних засадах", - заявив він на брифінгу у Верховній Раді у вівторок.

"Адже за моєю інформацією, коаліційна угода уже запропонована фракції комуністів, Литвина за умови того, що там буде відсутня фракція НУ-НС, зате буде присутня поки що міфічна, невідома фракція "незалежних", - повідомив Луценко.

За його словами, основою групи "незалежних" виступатиме "Єдиний центр", до якого поступово приєднуватимуться окремі депутати-перебіжчики з НУ-НС та БЮТ.

"Це буде створена у неконституційний спосіб група або фракція з числа тих, хто зраджує блокову угоду НУ-НС, а також перебіжчики з БЮТ, і саме з цією штучно створеною групою буде створена коаліція під того прем’єра, який буде найзручніший для пана Азарова, точніше для пана Януковича. Це я так по Фрейду обмовився", - заявив Луценко.

При цьому він скептично оцінив шанси на прем’єрство Арсенія Яценюка: "Я знаю гаряче бажання Арсенія Петровича стати прем’єром, але настільки ж гарячою була його відмова від будь-яких посад крім президентської і його стабільна нестабільність вже стає поганою ознакою".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.