Коаліційні пристрасті. Регіони ліплять коаліцію по-понятіям

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.03.2010 17:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9458

Партія регіонів спробує змінити регламент Верховної Ради з тим, щоб коаліцію могли складати не фракції, а народні депутати.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив народний депутат від НУНС Роман Зварич.

«За моєю інформацією, буде спроба поміняти регламент Верховної Ради України, щоб дати можливість індивідуально народним депутатам входити до складу коаліції. Це суперечить не одному, а двом рішенням Конституційного Суду з даного питання, оскільки суд чітко встановив, відповідно до статті 83 Конституції України, що суб’єктом створення коаліції є виключно депутатська фракція, а не народний депутат України», - сказав він.

Разом з тим, Зварич підкреслив, що створити коаліцію у складі Партії регіонів і фракції НУНС не вдасться, оскільки на сьогоднішній день в НУНС немає більшості голосів для того, щоб ухвалити рішення про входження в таку парламентську більшість.

Нагадаємо, регламент коаліції, проект якого запропонований Партією регіонів, допускає індивідуальне членство депутатів в коаліції.

Сьогодні голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив про припинення діяльності коаліції у складі БЮТ, «Нашої України - Народної самооборони» і Блоку Литвина.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.