Космос зробить іноземних дипломатів бомжами?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.03.2010 18:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9462

Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що чинна столична влада виставила на аукціон комунальні будівлі, в яких розташовуються посольства та консульства іноземних держав.

Відповідні зміни до програми приватизації комунального майна були внесені більшістю Черновецького-Януковича на засіданні 17 вересня 2009 року, розповів заступник голови комісії Київради з питань власності Денис Москаль.

"Фактично під загрозою виселення опинились, зокрема, посольства Франції, Австрії, Чехії, а також представництво Європейської комісії", - сказав Москаль, якого цитує прес-служба БЮТ.

Депутат уточнив, що наразі ці приміщення належать до комунальної власності. У разі, якщо будинки будуть продані на аукціоні, як це передбачає рішення Київради, нові власники отримають право поставити питання щодо виселення юридичних осіб, які ці приміщення займають.

Занепокоєння проблемою можливого виселення іноземних представництв вже висловило Головне управління СБУ, адже продаж будівель, в яких знаходяться іноземні консульства та посольства, може завдати шкоди іміджу України на міжнародному рівні.

"Під час вчорашнього візиту президента Віктора Януковича до Брюсселю, він підняв питання про безвізовий в'їзд українців до Європи. Думаю, завдяки діяльності його соратника в Києві Леоніда Черновецького це питання буде надовго відкладено у довгий ящик", - додав Москаль.

Він наголосив, що згідно з рішенням Київради, під загрозою виселення опинилися посольства Турецької Республіки, Хорватії, Вірменії, Киргизії, Куби, Болгарії, Румунії, Єгипту, Франції, Австрії, Чехії, Алжиру, консульство Польщі та представництво Європейської комісії.

Москаль нагадав про вже існуючі проблеми у відносинах між київським мером та міжнародними спільнотами й іноземними державами. Зокрема, забудовуючи буферну зону Софійського собору, столична влада ставила під загрозу наявність Софії Київської у переліку світової спадщини ЮНЕСКО.

А ідея команди Черновецького побудувати готель у Бабиному Яру викликала негативний міжнародний резонанс.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.