Парламент почав розглядати відставку Тимошенко

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.03.2010 11:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9467

Верховна Рада України розпочала розгляд питання про відповідальність Кабінету міністрів України.

про це оголосив голова парламенту Володимир Литвин.

«Відповідно до статті 87 Конституції України, статті 231 закону про регламент Верховної Ради, ст. 14 закону про Кабінет міністрів, до Верховної Ради була внесена пропозиція 158 депутатів про розгляд питання про відповідальність Кабінету міністрів України. Як ви знаєте, це питання включається до порядку денного сесії Верховної Ради без голосування», - сказав Литвин.

За його словами, процедурою передбачається виступ ініціаторів розгляду даного питання тривалістю до 45 хвилин, виступ прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко (також до 45 хвилин), а також виступ голови Рахункової палати (до 5 хвилин).

В сесійній залі ВР присутні представники Кабінету міністрів, зокрема перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов, віце-прем’єр Іван Васюник, міністр Кабінету міністрів Петро Крупко, в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, міністр юстиції Микола Онищук, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, міністр палива та енергетики Юрій Продан, міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова та інші міністри.

Прем`єр-міністра України Юлія Тимошенко поки відсутня в сесійній залі.

Народний депутат Юрій Кармазін (фракція НУ-НС) запропонував проводити голосування про висловлення недовіри уряду в такий же спосіб, як відбувалося і його призначення, тобто поіменно, підняттям рук.

На цей момент з трибуни ВР виступив Микола Азаров. Наразі він відповідає на запитання нардепів.

Депутатська група „За Україну!” не голосуватиме за відставку Кабінету Міністрів, хоча й має багато претензій до роботи Юлії Тимошенко.

Про це журналістам заявив голова групи В’ячеслав Кириленко.

„Ми не будемо голосувати за відставку уряду, бо вважаємо, що уряд відставляти мають ті, хто знає якою має бути нова коаліція, ті хто знає, яким буде курс нового уряду”, - заявив голова депутатської групи „За Україну!

„Ті, хто готові брати на себе відповідальність за майбутнє, ті нехай голосують за відставку”, - додав він.

Кириленко нагадав, що група „За Україну!” не входить до коаліції з Блоком Тимошенко.

„У нас є багато претензій до діяльності прем’єр-міністра, але це не означає, що ми повинні голосувати за відставку”, - зауважив парламентарій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.