Азаров продемонстрував черговий приклад хамства

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.03.2010 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9472

Регіонал Микола Азаров відмовився відповідати на питання про свої шанси на прем’єрство.

На брифінгу у Верховній Раді після відставки уряду Юлії Тимошенко журналістка поставила йому запитання, наскільки ймовірне його прем'єрство.

"А якщо б ми з вами помінялися місцями, було б етично питати мені вас? Напевно, неетично. Тому давайте перейдемо до наступного питання", - різко заявив Азаров.

Журналістка уточнила своє питання, зазначивши, що в сесійній залі його озвучив депутат Володимир Яворівський.

"Ви не змогли відповісти на питання, навіщо вам ставати прем'єром у такий важкий час", - сказала вона.

У відповідь на це Азаров порадив журналістці "трохи помудрішати, перш ніж ставити такі безтактні питання".

"Я відповів абсолютно щиро. Я сказав, що в такій важкій ситуації я сам думаю, чи потрібна мені особисто таке навантаження... Навантаження колосальне. Мені лаври не потрібні, нагороди також. Але я професіонал, я знаю, як вивести країну з кризи, і тому невипадково колеги звертаються до мене, на відміну від таких безтактних запитань, які ви мені ставите", - сказав він.

Від “Аратти”: особисто панові Азарову ми нагадуємо, що журналісти у парламенті знаходяться у юридичному стані виконання службових обов'язків, а питання про те, хто саме має очолити уряд є далеко не особистим, а таким, що має велике суспільне значнення.

Отже, ми розцінюємо відповідь Азарова не тільки як публічний прояв низької культури й хамства, а як показник його ставлення до мільйонів вибоців, які проголосували за Партію регіонів і в тому числі - за пана Азарова. Ми можемо казати, що саме повагою до виборців - пан Азаров не відзначився.

Більш того, своєю поведінкою він примушує нас до сумнівів щодо правдивості декларацій ПР та Президента Віктора Януковича щодо гарантій свободи слова, як
фундаментального принципу демократії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.