Литвину натякнули, що пора звільнити стільця у Президії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.03.2010 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9474

Депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак вважає, що якщо вже голова парламенту Володимир Литвин долучився до розвалу демократичної коаліції, то нехай вже зробить і наступний крок — оголосить про вибори нового спікера.

Про це він заявив прес-службі.

«Нагадаю Володимиру Михайловичу, що спікерське крісло він посів в грудні 2008 року в результаті утворення коаліції між БЮТ, НУ-НС та Блоком Литвина, тобто коаліції, за розвал якої він так активно виступав останнім часом. Якщо вже він оголосив вчора, що коаліції більше не існує, то нехай зробить і наступний чесний крок — оголосить про вибори нового голови парламенту протягом 10 днів», — вважає нардеп.

«Це буде і логічно, і чесно. Водночас, можна буде і переконатись, чи справді Литвин потрібен не те що всій Україні, а хоча б українському парламенту», — додав Гримчак.

Між тим, чинний Закон про Регламент передбачає, що відставка спікера може відбутися у разі, якщо за неї проголосують 300 народних депутатів. Тобто, фактично виходить, що на цю посаду не впливає позиція навіть правлячої більшості, що, власне, є протиріччам самій лозіці системи формування органів самоуправління парламентом, заснованих на принципі чіткої правлячої більшості і опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.