НРУ ініціює створення демократичної опозиції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.03.2010 20:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9484

Народний Рух України виступив з заявою щодо сьогоднішньої відставки уряду Тимошенко.

Ми надаємо текст заяви ьез змін та коментарів:

Заява Політичної Ради Народного Руху України щодо рішення ВРУ про відставку Кабінету Міністрів України

Рішення Верховної Ради України від 3 березня 2010 року про відставку Кабінету Міністрів України стало черговою сторінкою у переліку зрад, якою просякнута українська політика.

"Зрада" як інструмент ведення політики стала фактично синонімом української політичної дійсності. Якщо з голосуванням за відставку Уряду Тимошенко з боку Партії регіонів і комуністів питань не виникає, адже ці політичні сили впродовж багатьох років діють як союзники і представляють в Україні "п’яту колону", то голосування фракції Блоку Литвина, 15 депутатів від НУ-НС і 7 депутатів від БЮТ потребує детального аналізу і політичної оцінки.

Фракція Блоку Литвина у повному складі проголосувала за відставку уряду за виключенням самого Литвина, який полюбляє застосовувати подібний цинічний маневр. Таким чином, фракція Блоку Литвина не тільки розвалила демократичну коаліцію у Верховній Раді України, але й відправила у відставку уряд тієї коаліції, до якої сама належала і голосами якої Литвин повернувся у "крісло" Голови Верховної Ради України. Наразі можна констатувати, що Литвин повторив "подвиг" Мороза і українські виборці неодмінно оцінять цей крок на найближчих виборах.

Що ж до 15 голосів з НУ-НС, то тут яскраво проявилася "іржа", якою просякнута діяльність окремих представників бізнесових кіл фракції НУ-НС. Рішення фракції, прийняте на ранковому засіданні, про відмову від голосування за відставку Уряду було знехтуване. Група ЄЦ, у якої "сім п’ятниць на тижні", фактично проявила повну свою безхребетність і залежність від Партії регіонів, оскільки на засіданні фракції заявляла, що виконає рішення фракції НУ-НС. Особливе здивування викликало голосування за відставку Уряду разом з регіоналами і комуністами 2-х представників УНП, яка позиціонує себе як національно-демократична сила.

243 голоси за відставку уряду Тимошенко – це можливий прообраз антиконституційної технічної коаліції без рішень фракцій з метою реалізації сценарію із узурпації влади з боку антидержавницьких сил. Нехтування Конституцією і законами, скупка народних депутатів вроздріб і гуртом – це правила, якими послуговується Янукович і його антиукраїнська свита з метою повної узурпації влади, як це мало не сталося у 2007 році.

Разом з тим, проголосуваши рішення про відставку Уряду, Партія регіонів та її сателіти-зрадники взяли на себе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації в державі.

За таких умов Політична Рада Народного Руху України заявляє про перехід в опозицію до Януковича та зрадницької більшості, яка викристалізовується у парламенті.

Народний Рух України ініціює створення Демократичної опозиції з метою недопущення узурпації влади в Україні та протидії антидержавницьким і антиукраїнським крокам. Закликаємо патріотичні й національно-демократичні сили негайно розпочати консультації з метою об’єднання в Демократичній опозиції.

Україну антидержавникам ми не віддамо!

Слава Україні!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.