Перший крок до безправ’я. У першому читанні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.03.2010 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9488

Парламент ухвалив у першому читанні законопроект про зміни до Регламенту, згідно з яким дозволяється формування коаліції “тушками”.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про затвердження змін до статті 61 Закону України "Про Регламент Верховної Ради України", який передбачає можливість входження до складу парламентської коаліції окремих народних депутатів.

Законопроект підтримали 229 з 287 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Оскільки до законопроекту були зауваження, то за пропозицією Володимира Литвина і відповідно до Регламенту парламент ухвалив рішення за скороченою процедурою підготувати його до другого.

За це проголосували 230 з 287 народних депутатів.

Депутати УНП не братимуть участь у формуванні коаліції з позафракційних депутатів.

Про це на брифінгу заявив лідер УНП, народний депутат фракції "НУ-НС" Юрій Костенко.

"УНП не братиме участь у формуванні коаліції, яка буде створюватися у неконституційний спосіб, тобто не фракціями, а окремими депутатами", - сказав Костенко.

Він також повідомив, що УНП готова вести переговори щодо створення коаліції на демократичних засадах, і щоб прем'єром став представник демократичного табору. За його словами, таким демократичним прем'єром може бути Віктор Ющенко, який є для УНП кадидатурою №1.

Лідер депутатської групи "За Україну" В'ячеслав Кириленко заявив, виступаючи у парламенті, що його однопартіці не братимуть участь ні у діях, що порушують Конституцію, ні у коаліціях з тими, хто порушуючи закони прокладає собі шлях до влади.

Між тим, як пояснив журналістам на брифінгу нардеп-регіонал Владіслав Лук'янов, насправді, вони, як виявилося, у такий спосіб виправляють недоліки Конституції, які, на їхній погляд, вносять безлад у систему державного управління.

Замість післямови. Ми б порадили нардепам від ПР уважно читати Конституцію. Оскільки, якщо умовно вважати, що Лук'янов каже правду, ПР прагне до конституційної реформи, то є тільки один шлях її реалізації - внесенням поправок у чинну Конституцію.

Але цей шлях передбачає, у ситуації, що склалася у парламенті нині, тільки реалізацію законодавчої ініціативи після позачергових парламентських виборів.

Виборів, яких, за словами Лук'якова - ні він, ні його колеги не бояться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.