Регіонали завзято перетворюють потенційних союзників у опонентів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.03.2010 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9489

Лідер політичної партії “Фронт змін” Арсеній Яценюк засуджує спробу фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії та Блоку Литвина прийняти неконституційні зміни до Регламенту Верховної Ради, аби в неконституційний спосіб створити коаліцію і уряд.

Про це йдеться в коментарі прес-служби партії "Фронт змін".

За словами Яценюка, «цим самим вони по суті штовхають нового Президента почати свою каденцію з неконституційних кроків, що підірве легітимність української влади як всередині країни, так і на міжнародній арені».

Політик наголосив, що згідно з Конституцією, нова коаліція має бути створена винятково парламентськими фракціями, а не депутатською більшістю. «Коаліції мертвих душ не буде. Або буде створена коаліція парламентських фракцій винятково конституційним шляхом, або будуть дострокові парламентські вибори», - заявив Яценюк.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 4 березня, ВР ухвалила за основу зміни до свого Регламенту, якими дозволяється окремим депутатам входити до коаліції. Водночас є роз’яснення Конституційного Суду, що до складу коаліції можуть входити лише фракції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.