На Україну чекає землетрус такої ж сили, як у Чилі?

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 5.03.2010 05:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9497

Румунський інститут фізики землі повідомив про активність ділянки в Карпатах на кордоні з Україною. Сила землетрусу може досягти 8-9 балів.

“Зона Вранча” знаходиться на кордоні України та Румунії

Гірський масив на кордоні з Україною має майже таку саме активність, як в Чилі, потужний землетрус тут може статися в будь-який час.

Про це попередили румунські фахівці. За їх даними, після землетрусів на Гаїті та в Чилі небезпека нависла над так званою "зоною Вранча", котра знаходиться на кордоні України та Румунії в Карпатах. Ця ділянка вже давала про себе знати в 1940, 1977, 1986 і 1990 роках.

За силою новий землетрус в "зоні Вранча" буде потужнішим, ніж стихія 1977 року, тоді в Бухаресті загинули 15 тисяч людей.

"Епіцентр буде глибоко в землі. І що глибше - то потужнішим буде землетрус. Відчують навіть у Москві!", - впевнений директор Румунського інституту фізики землі Ґеорґе Мермуряну.

Небезпека для України криється в її ґрунті. Магнітуда в 6 балів за шкалою Ріхтера на кордоні з Румунією може вилитись у вісім-дев'ять балів за дванадцятибальною шкалою, майже як на Гаїті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.