Коаліційні пристрасті. З Литвином судитимуться за коаліцію

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 5.03.2010 19:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9505

Народний депутат від НУ-НС Микола Катеринчук сьогодні звернувся із позовом до Окружного адміністративного суду м. Києва, в якому оскаржує дії голови Верховної Ради України Володимира Литвина з оголошення про припинення діяльності коаліції.

Про це повідомив довірена особа нардепа, яка представлятиме його інтереси в судовому процесі, Сергій Кальченко.

За його словами, Катеринчук звернувся до суду як громадянин зі скаргою на дії представника органу державної влади, і цим обумовлюється звернення до адміністративної гілки судової влади. Кальченко прогнозує, що виходячи із завантаженості адміністративних судів, справа може розглядатися "два місяці, а може і довше".

Говорячи про можливість виклику до суду голови ВР, він заявив, що це залежатиме від позиції суду, а також від відповідача, який може доручити представляти свої інтереси іншій особі.

Як повідомлялося раніше, 2 березня голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив про припинення діяльності коаліції парламентських фракцій у складі Блоку Юлії Тимошенко, блоку "Наша Україна - Народна самооборона" та Блоку Литвина.

"Згідно з Конституцією України і регламентом Верховної Ради, оголошую про припинення діяльності коаліції національного розвитку, стабільності і порядку, - сказав В.Литвин. Він відзначив, що станом на сьогодні в апарат ВР так і не були надані документи, підтверджуючі наявність у складі коаліції не менше 226 парламентаріїв.

З моменту розпаду коаліції дається 30 днів для формування нової більшості. У разі провалу переговорів Президент отримує право розпустити парламент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.