На день Перемоги Москву обвішають портретами Сталіна

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.03.2010 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9510

Зображення Йосипа Сталіна будуть розвішані по Москві не лише на 65 Річницю Перемоги, але і на подальші урочисті заходи, заявив нещодавно мер міста Юрій Лужков на засіданні уряду столиці Росії.

Росія пропагандує сталінізм?

"Вакханалія виникла у ЗМІ", - зазначив Лужков. За його словами, ЗМІ спотворили наміри столичної влади і створили враження, нібито місто буде буквально "обвішане" великими портретами Сталіна.

"Ми це будемо давати. Ми зробимо це у відповідних пропорціях", - сказав Лужков, маючи на увазі розміщення плакатів із Сталіним на День Перемоги.

"Я не є шанувальником Сталіна, я є шанувальником об'єктивної історії", - заявив Лужков. Він додав, що плакати будуть розміщені і на 65-Річчя Перемоги, і "в ході подальших заходів".

"Коли ми бачимо, як зносяться пам'ятники, це обурює нас. Ми повинні мати імунітет, коли з нашої історії викреслюються особистості", - сказав столичний градоначальник.

Раніше прес-служба московського комітету реклами, інформації та оформлення повідомила про те, що плакати та стенди зі Сталіним будуть розміщені до святкування 65-Річчя Перемоги в Москві "за запитами ветеранських організацій". Основні плакати планується розвісити вже до 1 квітня 2010 року. До 15 квітня столичні влади пообіцяли прикрасити вітрини та фасади будівель, а до 20 квітня - розмістити в Москві великомасштабні панно військової тематики.

Проти інформаційних стендів та плакатів із Сталіним активно виступили російські правозахисники. Лідер організації "За права людини" Лев Пономарьов пообіцяв, що, якщо це відбудеться, в Москві почнуться масові акції протесту, причому правозахисники будуть не лише брати участь в них, але і організовувати їх. За його словами, розміщення плакатів зі Сталіним у День Перемоги ображає пам'ять мільйонів загиблих в роки сталінських репресій.

У п'ятницю з заявою про те, що керівництво "Єдиної Росії" не схвалює рішення Лужкова оформити Москву портретами Сталіна напередодні 65-річчя Перемоги, також виступив секретар президії Генеральної ради партії В'ячеслав Володін.

Санкт-Петербург розміщувати інформаційні стенди та плакати зі Сталіним до річниці Перемоги не планує, повідомляє РІА "Новості".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.