Дві третини доходу найбільшої в світі рекламної групи WPP через кілька років буде приносити Інтернет - прогноз

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.03.2010 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9518

Дві третини доходу найбільшої в світі за обсягом виручки комунікаційної групи WPP через 3-4 роки буде приносити діяльність в Інтернеті, стверджує директор зі стратегії компанії Марк Рід.

На сьогодні доходи WPP від рекламної та маркетингової діяльності в Інтернеті вже становлять 27%, або ж $ 3,6 млрд. У найближчих конкурентів поки що помітно менше - наприклад, у компанії Havas пов'язані з Інтернетом доходи становлять на сьогодні 16% від загального показника, повідомляє paidContent.

WPP вже уклала угоди, або перебуває в процесі переговорів, з більшістю провідних інтернет-компаній, щоб надавати свої послуги з використанням їх платформ - зокрема, мова йде про Google, Microsoft, Facebook, Yahoo, Omniture, MySpace.

"Технології тепер керують нашою індустрією, хоч це і нова для наших клієнтів і дуже складна в управлінні система", - говорить Рід. Однак цифри говорять за себе - якщо в 2008 році клієнти WPP витратили на рекламу в результатах пошуку $ 170 млн, то у минулому році - вже втричі більше.

Нагадаємо, відповідно до звіту компанії Strategy Analytics, ринок інтернет-реклами в останньому кварталі минулого року відновив зростання, і в цьому році очікується, що воно триватиме.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.