КПУ закликала Януковича скасувати укази по Бандері, Шухевичу і учасникам боротьби за незалежність у ХХ столітті

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.03.2010 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9521

Комуністи розпочинають наступ на незалежність України.

Парламентська фракція Компартії України закликає Президента України Віктора Януковича скасувати укази про присвоєння звань Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Про це заявив на засіданні Верховної Ради народний депутат від КПУ Євген Царьков.

Комуніст заявив, що Європейський парламент "засудив таке рішення екс-президента України Ющенка".

За словами Царькова, фракція КПУ та її активісти на місцях "почали низку протестних акцій, збір підписів під гаслом: Ні фашизму в Україні".

Він закликав парламент "заради пам'яті наших батьків і дідів" підтримати дане звернення до Президента.

Царьков наголосив, що фракція КПУ закликає Президента України "скасувати укази № 965 про присвоєння Шухевичу звання Героя України, № 46 про присвоєння Бандері звання Героя України і № 75 про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті".

Царьков також закликав "зупинити помаранчевий, коричневий шабаш у нашій країні".

Як повідомлялося, під час візиту до Москви Віктор Янукович пообіцяв прийняти рішення щодо указів екс-президента Віктора Ющенка, який присвоїв звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, до святкувань 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

25 лютого Європарламент прийняв резолюцію, в якій висловив надію на те, що Янукович перегляне присвоєння Бандері звання Героя України. Серед ініціаторів внесення до резолюції параграфа про Бандеру більшість склали депутати від Польщі.

22 січня на урочистостях з нагоди Дня Соборності у Національній опері України Ющенко заявив про підписання указу про присвоєння Бандері звання Героя України. Дане рішення викликало неоднозначну реакцію як в Україні, так і за кордоном.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.