На газовий ринок повертається корупція?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.03.2010 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9526

Київський апеляційний господарський суд минулого тижня задовольнив апеляцію ЗАТ СП «УкрГаз-Енерго» і ухвалив переглянути рішення Господарського суду Києва від 1 жовтня 2008 року про ліквідацію підприємства.

Про це повідомив прес-секретар «УкрГаз-Енерго» Віталій Кисель.

За його словами, це рішення суд ухвалив, оскільки, на думку судової колегії, суди попередніх інстанцій не прийняли до уваги нововиявлені обставини справи.

При цьому він додав, що справа передана на розгляд Господарського суду міста Києва для розгляду заяви «УкрГаз-Енерго» про перегляд його через нововиявлені обставини.

Довідка. Створене в лютому 2006 року ЗАТ «УкрГаз-Енерго» є спільним підприємством НАК «Нафтогаз України» і компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія). З квітня 2006 року по січень 2008 року ЗАТ «УкрГаз-Енерго» було єдиним постачальником природного газу в Україну.

1 жовтня 2008 року Господарський суд Києва прийняв рішення про ліквідацію «УкрГаз-Енерго». Позивачем у спорі виступав НАК «Нафтогаз України», відповідачем - ЗАТ «УкрГаз-Енерго», RosUkrEnergo і Шевченківська райадміністрація. Третіми особами виступали Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфін, Мінюст і Кабмін.

Рішенням суду визнано недійсним рішення засновницьких зборів засновників «УкрГаз-Енерго» від 2 лютого 2006 року, рішення загальних зборів акціонерів від 28 квітня 2007 року, Статут компанії, затверджений рішенням засновницьких зборів засновників, зміни до Статуту, затверджені рішенням збори акціонерів від 28 квітня 2007 року.

Також визнана недійсною державна реєстрація «УкрГаз-Енерго». Рішенням суду компанія буде закрита шляхом ліквідації. У той же час суд відмовив у створенні ліквідаційної комісії.

У червні 2009 року Апеляційний господарський суд Києва підтвердив законність рішення Господарського суду Києва, який виніс ухвалу про припинення діяльності «УкрГаз-Енерго» шляхом його ліквідації за підсумками розгляду позову «Нафтогазу України»

У грудні 2009 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність ухвалення Кабінетом міністрів України рішення про ліквідацію СП ЗАТ «УкрГаз-Енерго».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.