Верховна Зрада радянської республіки розписалася у власному манкуртизмі

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 9.03.2010 23:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9534

Верховна Рада відмовилася ввести кримінальну відповідальність для посадових осіб за публічне приниження гідності українського народу. За прийняття законопроекту № 2136 проголосували 170 депутатів при мінімально необхідних 226.

Депутати відмовилися “саджати” за публічне приниження гідності українського народу

Законопроектом пропонувалося встановити, що приниження гідності українського народу - це будь-які дії, спрямовані на наругу над традиційними національними духовно-культурними, морально-етичними цінностями, етнічною самобутністю та історичною пам'яттю українського народу, що підривають його авторитет серед інших народів і ганебні почуття його самоповаги.

Крім цього, документ передбачав введення до Кримінального кодексу нової статті 337-1, що передбачає за приниження гідності українського народу, здійснене посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, штраф від 250 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт терміном до 6 місяців з позбавленням права обіймати посаду або займатися певною діяльністю терміном до двох років.

Крім цього, законопроект передбачав внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, що встановлюють, що приниження гідності українського народу несе за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В лютому 2009 року депутат Ради, член фракції Блоку Литвина Олег Зарубінський зареєстрував у парламенті відповідний законопроект.

У травні 2009 комітет Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про введення кримінальної відповідальності для посадових осіб за публічне приниження гідності українського народу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.