Кохання з віком змінює якість

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.03.2010 04:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9538

Чи зрозуміють коли-небудь жінки і чоловіки один одного, залишається загадкою. Наблизитися до розуміння стосунків рідкісних щасливих пар, які пройшли життям пліч-о-пліч, допомагають психологи.

Коли наше серце відкривається іншій людині, ось тоді стосунки між чоловіком і жінкою переходять на інший, більш якісний рівень

Психологи поділяють розвиток відносин між чоловіком і жінкою на три основні етапи, пов'язаних з віковими відмінностями психологічного сприйняття парами одне одного, повідомляє Infox.ru.

Коментує Світлана Дороганіч - медичний психолог, сертифікований фахівець з проведення сесій холотропного дихання: «Існує насправді три стадії розвитку сексуальності і три стадії розвитку відносин: перша стадія - генітальна. Вона пов'язана з пристрастю, з сексуальним контактом. І, як правило, це відбувається у людей у віці 25-30 років».

До тридцяти років, на думку психологів, в особистостей, які гармонійно розвиваються, пристрасні стосунки поступово починають відходити на другий план, поступаючись провідним місцем почуттям сердечним.

«Десь вже ближче до сорока, до п'ятдесяти років, - продовжує Світлана Дороганіч, - якщо люди живуть разом протягом певного часу, настає наступний рівень близькості. Вважається, що найкращий час, коли люди живуть разом, - це 25 років спільного життя. У певний момент виникає те кохання, яке іноді називають романтичним або сердечним коханням. Коли відкривається той рівень відносин, в езотериці це має назву рівень анахата-чакра, це рівень серця, і коли наше серце відкривається іншій людині, ось тоді стосунки між чоловіком і жінкою переходять на інший рівень».

Це пов'язано не лише з психологічним дорослішанням партнерів, але і з біологічними процесами, що відбуваються в організмі чоловіків і жінок: з віком змінюється і гормональний фон.

«Знаєте, коли кажуть, жили-були король-королева, і було у них все чудово в їхній країні, тому що вони кохали одне одного і ніколи не сварилися, - наводить приклад Світлана Дороганіч. - І ось тут це відчуття кохання, сердечної любові між чоловіком і жінкою, дає можливість зберегти сім'ю, зберегти кохання на дуже-дуже довгі роки».

У сучасному світі далеко не всім парам вдається зберегти стосунки, коли перша стадія сексуальної любові переходить у стадію більш зрілою сердечної любові. Замість надбання досвіду духовних взаємин нерідко партнери починають шукати реалізацію пристрасних хвилювань на стороні. Часто це руйнує сім'ю. Але тим рідкісним парам, яким вдається разом пережити і свою другу, сердечну весну, в любовних стосунках відкривається кульмінаційна третя стадія кохання.

«І ось уже на базі цієї сердечної любові, - каже Світлана Дороганіч, - починає виникати інший рівень взаємин. Починає виникати духовний союз. Якщо дослідити езотеричні поняття, це називається рівень ажін-чакри. Рівень інтуїції. Рівень розкриття інтуїтивного центру, рівень дозрівання шишковидної залози».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.