Порушена кримінальна справа по незаконній приватизації підприємства віце-прем'єром Дмитром Табачником

Автор/джерело -  © Обком



Дата публiкацiї - 18.09.2006 21:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=954

Кримінальна справа за фактом незаконної приватизації підприємства «Кримхліб», порушену ще в 2005 році за матеріалами міліції й прокуратури м. Сімферополя, направлено до суду.

Як повідомили в центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Криму, історія злочину така: дві посадові особи агропромислового комплексу АРК, використовуючи своє службове положення, спільно з посадовими особами ОАО “Кримхліб” уклали фіктивні документи під час пільгового продажу акцій ВАТ.

При цьому оформлення акцій на підприємства було незаконним, оскільки покупці не мали ніякого права на їхнє отримання. У результаті державі заподіяно збитків на суму 1,7 млн. грн. Кримінальна справа за даним фактом порушена за ч. 2 ст. 366 КК України (службовий підлог).

Слід зазначити, що в скандальній історії із приватизацією “Кримхліба” незмінно фігурує ім'я нинішнього віце-прем'єра Кабміну України й депутата Верховної Ради АРК, а раніше глави адміністрації президента Кучми Дмитра Табачника.

Так, за даними кримської газети “Вісник Тавриди”, у квітні 2002 року Фонд держмайна Криму видав розпорядження про безкоштовну передачу пакету акцій (51%) “Кримхліба” ряду кримських сільгосппідприємств, з якими “Кримхліб” навіть не був у договірних відносинах. Ще 25% плюс одна акція відішли Фонду держмайна Криму, а трудовому колективу дісталися жалюгідні крихти - 4,96%. Потім контрольний пакет акцій опинився в розпорядженні київського підприємства “Гермес-агро”, яка працює під крилом лізингової компанії “Хліб України”, яку експерти відносять до сфери впливу тодішнього віце-прем'єра уряду України Дмитра Табачника. У серпні 2002 року на щорічних зборах акціонерів трудовий колектив поставили перед фактом: підприємство в руках нового власника. Власники оголосили, що в них 51% акцій, а значить, вони управляють, як уважають за необхідне.

Статутний фонд ВАТ “Кримхліб”, за оцінкою Фонду держмайна Криму, складав (за станом на 15 лютого 1998 року) 10 мільйонів 596 тис. грн. Підприємство отримувало 16-17 млн. грн. прибутку на рік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.