Коаліційні пристрасті. Регіонали кажуть, що тушки вже назбирали

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.03.2010 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9540

Перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов стверджує, що під угодою про створення коаліції є вже понад 230 підписів народних депутатів.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам.

«Вже є достатня кількість підписів – більше 230. І це депутати, які готові приєднатися до коаліції більшості», - сказав він.

В той же час О.ЄФРЕМОВ відмовився демонструвати цей документ, пославшись на те, що не може його оприлюднювати до остаточного рішення.

«Це було б просто неетично», - сказав він.

За словами Єфремова, якщо завтра зміни до Регламенту ВР будуть підписані Президентом і вступлять в силу, то “коаліції вже нічого не завадить формувати уряд».

“Ми можемо очікувати, що протягом короткого часу може бути сформований уряд, і всі питання будуть вирішені», - сказав він.

Він запевнив, що при формуванні уряду не застосовуватиметься квотний принцип.

За словами Єфремова, виходячи з переговорного процесу про створення коаліції, більшість голосів “складуються” навколо того, що прем’єр-міністром буде обрано Миколу Азарова.

«Це кандидатура, яка не викликає суперечок практично ні у кого», - сказав він.

Представники фракції “Наша Україна – Народна самооборона” проводять з виконуючим обов’язки голови фракції Партії регіонів Миколою Азаровим переговори про створення коаліції.

Про це в інтерв’ю журналістам повідомив народний депутат з фракції НУ-НС Анатолій Матвієнко.

За його словами, переговори розпочались сьогодні о 12.00.

Водночас Матвієнко відмовився назвати прізвища депутатів з фракції “Наша Україна – Народна самооборона”, які беруть участь в переговорах. Він послався на те, що запізнюється і повідомить всі подробиці після зустрічі.

Як повідомлялося раніше, 9 березня Верховна Рада 235-ма голосами ухвалила закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради, які дозволяють формувати парламентську коаліцію з депутатських фракцій та окремих депутатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.