Янукович підписав закон про коаліційні тушки й без конституційних суддів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.03.2010 18:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9550

Президент Віктор Янукович, під час зустрічі з майбутніми коаліціянтами, підписав закон про зміни до Регламенту.

«Треба знайти політичну волю, щоб утворити більшість у Верховній Раді України. І українське суспільство, і наші партнери у світі чекають політичної стабільності в нашій державі. Тому я прошу вас визначитися», – сказав Президент України Віктор Янукович на зустрічі з лідерами парламентських фракцій, повідомила прес-служба.

Після дискусії, яка відбулася за участю Голови парламенту, Президент України підписав Закон «Про Регламент Верховної Ради України».

Глава держави ще раз підкреслив важливість якнайшвидшого формування парламентської більшості та дієздатного уряду.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, під час зустрічі з іноземними послами, Янукович казав, що підпише цей закон тільки після висновків Конституційного Суду.

У відповідь посли підкреслили важливість того, що Глава держави вирішив звернутися до Конституційного Суду з проханням якнайшвидше розглянути питання й оприлюднити висновок стосовно легітимності коаліції та уряду, які створюються в нових умовах.

Вчора про необхідність подання у КС казав заступник шолови фракції Партії регіонів Олксандр Єфремов. Коментуючи наміри НУНС зробити конституційне подання щодо закону про регламент, Єфремов сказав, що в такому разі Партія регіонів очікуватиме на рішення КС.

"Вони правильно роблять (готуючи подання). Якщо вони це зроблять, то ми будемо очікувати на рішення суду", - заявив депутат.

"Але якщо вони цього не зроблять, ми самі зробимо подання, тому що ми хочемо чистоти жанру. Дуже важливо, щоб Конституція і закони були дотримані", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.