Бютівці не пішли на Банкову, бо там немає гаранта

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.03.2010 19:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9552

Лідер Юлія Тимошенко заявила, що Янукович, підписавши неконституційний закон не може вважатися гарантом прав громадян.

"Сьогодні Янукович все ж таки підписав антиконституційний Закон про формування коаліції. З цієї хвилини зрозуміло, що гаранта Конституції у України немає, а всьому світу стало зрозуміло, що Конституція і Закон з цих пір нічого не варті. Нажаль, сьогодні і коаліція, і уряд будуть формуватися шляхом обману, підкупу, шантажу, зради.

Якщо буде сформована коаліція і уряд на основі цього неконституційного Закону, то в Україні буде незаконна коаліція, незаконний уряд. Україна не буде мати легітимної влади. Дуже шкода, що Янукович з цього починає". - заявила Тимошенко.

Між тим, представників фракції БЮТ не було на зустрічі з Президентом.

"БЮТ за будь-яких обставин, за будь-яких конфігурацій не входитиме до коаліції, тому така офіційна позиція наша Президенту передана, нема жодних підстав йти туди", - заявив один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.

"Я так розумію, що розмова буде дуже делікатна, бо всі хочуть бути в уряді, але не можуть поділити посади, тому ми не будемо заважати ділити посади", - пояснив Томенко.

Томенко прогнозує, що склад майбутнього уряду буде суттєво розширений новими посадами віце-прем'єрів, тому що "уряд один, охочих багато в ньому працювати, а посад мало".

"Тому за будь яких обставин, я думаю, що сьогоднішні переговори поставлять крапку в історії з коаліцією", - резюмував Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.