Кремлівські пахани вже повчають Януковича

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 10.03.2010 21:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9553

Відмова Президента України Віктора Януковича зробити російську мову другою державною є «не зовсім правильним» рішенням, вважає спікер Держдуми Борис Гризлов.

«Заява Президента України Януковича, що не буде другої державної мови, - мені здається, це не зовсім правильний шлях, яким можна йти», - сказав Гризлов журналістам в Калінінграді, де він перебуває з робочим візитом.

За його даними, проведені на Україні соціологічні опитування свідчать, що більше половини населення цієї країни говорить російською мовою і приблизно стільки ж вважають його рідною.

«Думаю, тут можна було подумати, поспілкуватися з народом, вивчити відповідні посили і ухвалити інше рішення», - відзначив спікер нижньої палати парламенту.

Він заявив, що зараз Росія очікує перших конкретних кроків нового українського Президента, які «стосуватимуться зміни концепції по відношенню до російської мови в українських ЗМІ». «Ми чекаємо того, що не буде жодних обмежень щодо передач російською мовою на телебаченні України. Ось ці рішення мають бути зроблені», - сказав Гризлов.

Як повідомлялося раніше, 9 березня, під час зустрічі з лауреатами Шевченківської премії в Каневі, говорячи про те, що українська мова залишається в Україні державною, Президент України Віктор Янукович зазначив, що ті «перекоси» у мовній політиці, яких припустилася колишня влада, призвели до приниження і ущемлення прав як російськомовних громадян, так і представників інших національностей в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.