За халявну гречку кияни заплатять, набираючи воду з бюветів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.03.2010 00:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9555

Команда клептоманів з київської мерії планує заробляти на безкоштовному подарунку столиці від екс-мера - бюветах з артезіанською водою.

Як пише видання “Комсомольська правда в Україні, таке рішення влада ухвалила у зв'язку з тим, що “Київводоканалу” заборгували за обслуговування бюветів понад мільйон гривень.

"Мерія періодично порушує питання про створення комунального підприємства “Бювет”, прагнучи створити його з нуля, без боргів. Адже суми, які нам винні, повернути тепер дуже складно", - пояснює директор департаменту водопровідного господарства КП “Київводоканал” Володимир Дараган.

За його словами, артезіанська вода коштуватиме близько п'яти гривень.

На питання, чи покращиться якість води після введення оплати, чиновник відповів, що така перспектива є сумнівною.

"Звичайно, можна іонізувати її сріблом, але це досить дороге задоволення. Грошей на такі ноу-хау немає", - сказав Дараган.

За словами Дарагана, через борги багато свердловини зараз взагалі не працює.

"Київводоканал обслуговує 94 свердловини, а в місті їх понад 200. Ймовірно, утримувати їх в нормальному стані районним адміністраціям не по кишені".

Один з найпроблемніших районів - Солом'янка. Там із 18 бюветів працюють тільки два.

"Ми не укладаємо договір з водоканалом з 2009-го - бракує фінансів. За рік на обслуговування свердловин йде 600 тисяч гривень, плюс необхідно періодично ремонтувати обладнання. На це потрібно ще 300 тисяч. З бюджету не виділяють ні копійки. Думаю, вводити плату за воду на місці, безумовно, треба! Літр коштуватиме копійки, але в результаті ми отримаємо такі потрібні кошти ", - сказала начальник відділу благоустрою Солом'янського району Ніна Кривоший.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року київська влада заявила про намір передати бювети на обслуговування комунальному підприємству.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.