Тимошенко вважає новий Кабмін нелегітимним і антиукраїнським

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.03.2010 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9561

Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що новий уряд на чолі з Миколою Азаровим нелегітимний. Також Лідер об’єднаної демократичної опозиції вважає, що діяльність нового уряду призведе до послаблення економічної та політичної незалежності України.

Юлія Тимошенко: азаровський уряд послабить незалежність України

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

"У країні, на жаль, починається життя "за поняттями". І те, що Президент України Віктор Янукович вчора поставив підпис під явно неконституційним законом, говорить про те, що у нашої країни немає гаранта Конституції і, як бачимо, не народиться. З цього починають, але ми будемо уважно стежити щодня, і ми подивимося, як виглядатимуть перші сто днів незаконно створеного уряду і перші 100 днів незаконно обраного Президента. Я думаю, що ці сто днів і визначать те, куди почала рухатися наша країна", - сказала Тимошенко.

Аналізуючи новий склад уряду, Тимошенко сказала: "В країну повертається "азаровщина", і ми дуже добре пам'ятаємо, з чим це було пов'язано, - з мегакорупцією, з розкраданням стратегічної держвласності, з приниженням малого та середнього бізнесу. Це було пов'язано, по суті, з руйнуванням стратегії розвитку держави. Ніяких реформ я щось не пригадую, які б відбувалися під час "азаровщини" - тільки знищення економіки країни".

Вона також зазначила, що новий уряд створено з олігархів. "Усю олігархію представлено в уряді: або безпосередньо лідерами кланів, або їх ставлениками, і тому я можу спрогнозувати, що перше, чим вони займуться, це розподілять між собою фінансові потоки, розділять між собою для тіньової приватизації стратегічні об'єкти, розділять між собою надра і почнуть збільшувати свої олігархічні достатки", - сказала вона.

Тимошенко також зауважила, що практично все керівництво RosUkrEnergo отримало посади у новій владі. "І зараз я розумію, що ідеологія життя RosUkrEnergo стане концепцією життя уряду. Я була дуже здивована, коли ідеологи і засновники і тіньові власники RosUkrEnergo опинилися на ключових посадах в уряді", - сказала Тимошенко.

Уряд Азарова - пряма загроза незалежності України

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко вважає, що діяльність нового уряду на чолі з Миколою Азаровим призведе до послаблення економічної та політичної незалежності України.

"Перше, що вони почнуть робити, - це розпишуть "шахматку": хто яку власність може грабувати, поіменно. За кожним буде закріплений свій напрямок. Комусь віддадуть електроенергетику, комусь – природний газ, комусь – титанову галузь, між кимось розпишуть можливість ділити стратегічні машинобудівні і авіаційні заводи. Ось чим вони будуть займатися", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції.

"Безумовно, будуть поновлені відкати на ПДВ, всі корупційні моделі відкатів на держзакупівлі. Я думаю, що все це стане, на жаль, реальністю роботи нової влади", - прогнозує Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.