У КМДА повідомили, що половина київських Інтернет-провайдерів працюють «поза законом»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.03.2010 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9571

На думку чиновників, близько 50% київських провайдерів послуги доступу в Інтернет сьогодні працюють на напівлегальній основі та ведуть свій бізнес не по-понятіям мерії.

Київські чиновники хочуть збільшити тиск на ІТ-бізнес

Про це повідомив начальник управління зв'язку, інформатизації та захисту інформації Київської міської державної адміністрації Володимир Бабенко, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

«На телекомунікаційному ринку столиці сьогодні близько половини Інтернет-провайдерів працюють напівлегально і непрозоро. Більшість з них - невеликі компанії з 1-3 тисячами абонентів, які не мають поняття про законність правил роботи на ринку. Враховуючи, що з кожного клієнта такі провайдери отримують в середньому 70-80 гривень, а на обслуговування кожного з них витрачають близько 20 грн., їхня рентабельність нерідко досягає 100-200% ", - повідомив він.

За словами чиновника, у таких провайдерів часто немає ліцензій, кваліфікованого персоналу, вони займаються будівництвом комунікаційних мережей без відповідних проектів і технічно обґрунтованої стратегії, надають послуги та обслуговування низької якості, ведуть непрозору тарифну політику і часто змінюють її умови.

«Недобросовісні провайдери часто можуть занижувати перед правовласниками кількість абонентів, що обслуговуються, щоб приховувати свої реальні доходи, надають до контролюючих органів недостовірні дані про наявність коштів на рахунку підприємства і кількості співробітників і т.п.», - додав Бабенко.

Причину настільки широкої поширеності «Інтернет-нелегалів» чиновник бачить в недосконалості нормативно-законодавчої бази і регулювання ринку, а також у безвідповідальності самих підприємців.

Бабенко відзначив, що вирішити ці проблеми можна за рахунок збільшення ролі контролюючих органів та посилення штрафних санкцій.

«Ці заходи застосовуються у всьому цивілізованому світі і є досить ефективними. Штрафи за порушення ліцензійних умов, порядку і якості надання послуг слід підняти до такого рівня, щоб провайдерам було простіше дотримуватися законів, ніж порушувати їх», - упевнений він.

Від “Аратти”. Краще б київська мерія більше уваги звертала на стан комунального господарства міста та якості надання послуг населенню, ніж на дрібний бізнес. Сьогодні, в умовах жорсткої конкуренції на київському ринку послуг доступу до мережі Інтернет, клієнти і без підказок чиновників можуть обирати того провайдера, який задовольняє його вимогам. На відміну від послуг самих чиновників і команди "космічних" клептоманів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.