Російські правохоронці зупинили будівництво веб-піраміди

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.03.2010 15:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9573

Управління «К» МВС Росії запевняє, що знешкодило фінансову веб-піраміду, зареєстровану на Віргінських островах. Зрозуміло, «велику».

Перша фінансова піраміда була створена в США в 1919 році італійським іммігрантом Чарльзом Понті

Злочинці діяли п'ять років, залучаючи клієнтів через інтернет-сайт. Повідомляється, що їх жертвами стали понад 10 тис. росіян, українців і жителів Казахстану, а сумарний збиток ніби може обчислюватися мільйонами доларів. Оскільки кримінальна справа ще не заведена (!!!), назву компанії та імена її чотирьох засновників міліціонери, що спеціалізуються на “високих технологіях”, не розкривають, повідомляє “Комп`юлєнта”.

Шахраї пропонували послуги інтернет-біржі та інтернет-комерції з використанням мережевого маркетингу «товарів для здоров'я». Приміром, компанія продавала фальшиві житлові сертифікати на право придбання нерухомості за пільговою ціною за кордоном. Вартість папірця становила $ 1 300-2 600. Чим більше громадян залучав до компанії власник сертифіката, тим більше шансів у нього було на придбання нерухомості.

Під виглядом «товарів для здоров'я» продавалося щось загадкове під марками «лайф-кард» (нібито захищає від вірусів, у тому числі від свинячого грипу), «лайф-чіп» (від випромінювання мобільних телефонів) і «лайф-аква» (для очищення питної води). Крім того, пропонувалося викуповувати бізнес-пакети для подальшого продажу за $ 120.

Кожному покупцеві потрібно було залучити якомога більше нових клієнтів для отримання знижок і бонусів. Зібрані кошти виводилися за кордон через електронні платіжні системи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.