Литвин нагородив Почесною грамотою Олену Франчук, певно, - за темпи поширення СНІДу в Україні

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.03.2010 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9576

Керівник українського парламенту Володимир Литвин вручив Почесну грамоту Верховної Ради засновнику фонду АНТИСНІД Олені Франчук, - доньці екс-президента Кучми.

Як повідомили в прес-службі спікера, за його словами, ця нагорода, якої удостоюються за особливі заслуги перед українським народом, є оцінкою шестирічної роботи фонду, присвяченій протидії епідемії СНІДу в Україні, а також лікуванню та адаптації до нормальних умов життя людей, що мали нещастя отримати цей діагноз.

"Ті заходи, які Ви здійснюєте, гідні великої поваги, - зазначив голова Верховної Ради. - Оскільки Ваші зусилля, спрямовані на попередження цієї страшної хвороби, на усунення причин для її поширення, заслуговують великої подяки і високих оцінок".

Олена Франчук в свою чергу зазначила: "Вищою нагородою для мене може бути лише розвиток і закріплення наших перших перемог над епідемією".

Вона висловила впевненість у тому, що отримана нею нагорода свідчить про увагу українського парламенту не тільки до діяльності фонду, а й взагалі до серйозності проблеми боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу в Україні.

Нагадаємо, минулого тижня експерти ООН констатували, що в Східній Європі та Центральній Азії налічується понад 1,5 млн. людей, що живуть з ВІЛ. В Україні ж епідемія ВІЛ / СНІДу досягла найнебезпечніших у Європі масштабів.

Олена Франчук - дочка екс-президента Леоніда Кучми і дружина мільярдера Віктора Пінчука.

Від “Аратти”. На нашу думку, вся діяльність фонду АнтиСНІД зводиться до гучної рекламної компанії що більше схожа на агітацію за безладний секс в рекламних роликах фонду. А мотив Литвина зрозумілий - вислужитися перед колишнім босом.

Нагадаємо, широкому загалу “АнтиСНІД” став відомим завдяки активній рекламі на ТБ (загальна вартість інформаційної кампанії склала, за інформацією власне фонду - 13 млн. доларів) і кількох масштабних акцій - зокрема, безкоштовним концертів Елтона Джона (відомого також своєю нетрадиційною орієнтацію) в Києві (2007) і групи «Queen» (соліст якої Фредді Меркюрі, помер 1991 року; причиною смерті була бронхіальна пневмонія, спричинена СНІДом ) і Пола Роджерса у Харкові (2008). За даними фонду, на першому концерті з VIP-гостей було зібрано благодійних внесків на суму 1,5 млн.грн., На другому - майже 800 тис.грн.

В той же час, безпосередня участь фонду у боротьбі зі СНІДом оцінена у 500 тис.доларів, 2,5 тонни подарунків дітям і участю у лікуванні 100 хворих на СНІД.

На початку 2008 року, як повідомляли ЗМІ, за участю Франчук був встановлений новий рекорд ціни за нерухомість у Великобританії. За даними газети «The Evening Standard», за 80 млн. фунтів стерлінгів вона купила п'ятиповерхову вікторіанську віллу в Кенінгстоні.

Як повідомлялося раніше, наприкінці січня 2004 року Глобальний фонд боротьби зі СНІДом призупинив фінансову підтримку 3-х основних організацій-одержувачів грантів (тому ми приносимо вибачення за недостовірну інформацію щодо того, що АнтиСНІД займається "освоєнням" міжнародних коштів) для реалізації програм з профілактики і лікування ВІЛ / СНІДу в Україні через відсутність прогресу в їхній роботі.

Для України тоді були затверджені 3 гранти загальною вартістю 25 мільйонів доларів, розрахованих на 2 роки, з яких в Україну надійшло близько 7,5 мільйонів доларів. З цих коштів на виконання програм з боротьби зі СНІДом було витрачено тільки 740 тисяч доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.