Львів відповів на спалення підручників у Криму: молодь здала в макулатуру книжки з історії СРСР

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.03.2010 04:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9584

У Львові молодь зібрала книги з історії СРСР, КПРС та іншу радянську літературу і вирішила здати в макулатуру. Цивілізована відповідь проросійським дикунам з Криму.

Спалювання книг, продемонстроване в Сімферополі - варварство у стилі німецьких нацистів і радянських комуністів

Акція стала своєрідною відповіддю на акцію в Сімферополі, де представники організації Прорив і Блоку Наталії Вітренко спалили книги з новітньої історії України, повідомляє ТСН.ua.

Під час акції львівська молодь збирала підписи за відставку нового міністра освіти Дмитра Табачника. За годину активісти зібрали понад 100 підписів за відставку міністра.

"Табачник порівнює галичан з нацистами, а це методи боротьби нацистів, всі чекали, що ми будемо їх (підручники) палити, а ми спеціально їх використовуємо на благі цілі. Ми здамо їх в макулатуру", - розповів організатор акції Андрій Бень.

У свою чергу, Дмитро Табачник зазначив, що українська освіта буде розвиватися тільки за програмою Президента, а його особисті політичні погляди на її розвиток не вплинуть.

"Мої політичні погляди, тим більше висловлювання під час гострої передвиборної кампанії, ніякого стосунку не будуть мати до роботи міністерства, яке буде чітко працювати відповідно до конституції, до чинного законодавства", - сказав міністр.

Нагадаємо, 14 березня в Сімферополі представники організації Прорив і Блоку Наталії Вітренко привезли на візку книги, облили їх гасом і підпалили. За даними “КП в Україні”, під обкладинками, які розтиражували на кольоровому ксероксі, виявилися в тому числі й твори радянських авторів.

Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман засудила спалення підручників з новітньої історії України в Сімферополі. "Боротьба з книгами, якими б ці книжки не були, за всіх часів вважалося варварством", - заявила вона.

Нагадаємо, що 14 березня у Севастополі відбулася схожа акція. Проросійські активісти викинули українські підручники з історії до підніжжя пам'ятника Катерини Другої.

Близько 150 підручників з історії України, української літератури та російської літератури за 8-й клас були кинуті в ящики з написом "звалище", виставлені біля монумента російській імператриці в центрі міста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.