Неправдива реклама ліків: АМКУ оштрафував іноземну компанію на мільйон гривень

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.03.2010 16:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9589

Антимонопольний комітет України оштрафував австрійську компанію Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG за неправдиву рекламу препарату “Лазолван”. Сума штрафу - мільйон гривень.

АМКУ побачив у рекламному слогані “Лазолвану” неправду

АМКУ обурила фраза "Кашель вилікує вам, звільнить подих - Лазолван", що звучить у рекламних роликах, які транслюються на українському телебаченні. Це неправда, з'ясували в Антимонопольному комітеті.

За результатами проведеного розслідування комітет з'ясував, що “Лазолван” - муколітичний засіб, який застосовується лише для полегшення відкашлювання, для боротьби з симптомами. У той же час реклама формує враження, що цей лікарський засіб повністю виліковує гострі і хронічні захворювання дихальних шляхів, грип, застуду, гострий і хронічний бронхіт і пневмонію.

За поширення неправдивої реклами законодавець передбачає штраф у розмірі до 5% від річного обороту компанії. В АМКУ вирішили зупинитися на зазначеній сумі.

Нагадаємо, минулого року в АМКУ виникли питання до реклами "нульових тарифів" мобільних операторів. У результаті до початку березня будь-яка реклама таких тарифів повинна бути прибрана.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.