Будапештський Майдан. Подробиці

Автор/джерело -  © CBSnews



Дата публiкацiї - 19.09.2006 11:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=959

Демонстранти-протестувальники вступили у сутички із поліцією, вчинивши штурм головного офісу державного телевізійного центру, сьогодні вранці, відповівши насильством на дії уряду. Напередодні у радіоефірі було оприлюднено записи розмов угорського прем’єра, який розповідав однопартійцям, що брехав про стан економіки, аби отримати перемогу на виборах..

Рятувальні служби повідомляють, що як мінімум 50 чоловік отримали ушкоджень, після того, як поліція застосувала сльозогінний газ та водомети проти демонстрантів, які вимагали відставки уряду.

Насильство було застосовано проти мирної демонстрації, яка розпочалася днем раніше за межами парламенту, після того, як аудіозапис, зроблений в травні, був оприлюднений місцевими ЗМІ. На цих плівках, Соціалістичний Прем'єр-міністр Ференц Дюрчани (Ferenc Gyurcsany) санкціонував брехню посадових осіб про урядові фінанси, щоб виграти вибори у квітні.

Не дивлячись на велику хвилю в насильства, що захопила десятки протестувальників, Дюрчані (Gyurcsany) повідомив, що він не має ніяких планів піти у відставку.

“Вулиця не є рішенням, але замість цього приводить до конфлікту і кризи”, - сказав прем'єр-міністр MTI, державному телеграфному агентству, у вівторок вранці. “Наша задача - вирішити конфлікт і запобігти кризі.”

Соціалістичні парламентарії що голосували одностайно на підтримку його і уряду, закликали до надзвичайного засідання Кабінету сьогодні вранці.

Оскільки натовп виріс за ніч з понеділка більш ніж на 10,000, згідно оцінці MTI, декілька сотень демонстрантів відкололося і рушило до центрального офісу державного телебачення, вимагаючи прямого ефіру.

Поки більшість демонстрантів спостерігали, декілька десятків протестувальників пробилися через поліцейські кордони приміщення TV.

Поліція спробувала розігнати їх з водометів, але машину із гарматою швидко блокували бунтівники, дісталося також поліцейським офіцерам, які супроводжували водомет. Декілька автомобілів біля TV, було підпалено і вони “підсвічували” своїм полум’ям будівлю.

Переклад з англійської "Аратта-Україна"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.