Опозиція гуртується

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 17.03.2010 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9593

Партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Реформи і порядок», Українська соціал-демократична партія, Народний рух України, «Народна самооборона», Європейська партія, Християнсько-демократичний союз і Партія захисників вітчизни створили опозиційне об’єднання у Верховній Раді.

Відповідну заяву лідери цих партій підписали вчора в парламенті.

«Сьогодні ми оголошуємо про створення об’єднання опозиційних парламентських сил, яке є складником всеукраїнського опозиційного руху. Ми ставимо своєю метою консолідацію опозиційної діяльності 8 політичних партій, які представлені в парламенті і об’єднують переважну більшість депутатів, які не увійшли до правлячої коаліції», - процитувала підписану заяву лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Партії домовилися створити координаційну раду для координації своїх дій в Раді, а також заявили про намір створити опозиційний уряд.

«У найближчій перспективі ми оголосимо склад опозиційного уряду і обнародуємо всі пропозиції щодо кандидатур опозиційних міністрів», - додала Тимошенко.

Основні принципи діяльності об’єднання - європейський вектор розвитку України, захист демократичних цінностей, свободи слова.

Нагадаємо, Тимошенко ініціює обрання депутата Ради Сергія Соболєва (БЮТ) прем’єром опозиційного уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.