Томенко каже, що коаліція КоСаРів де-юре не існує

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.03.2010 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9594

Заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів БЮТ Микола Томенко заявив, що з юридичної точки зору коаліції в парламенті не існує.

На своїй вчорашній прес-конференції, говорячи про коаліцію, Томенко зазначив, що склалася "парадоксальна ситуація".

Віце-спікер нагадав, що у виданні Голос України оприлюднено коаліційну угоду і персональний склад коаліції, але при цьому додав: "Насправді парламентської коаліції немає, оскільки частину тих народних депутатів, які підписали коаліційну угоду, вже позбавлено депутатських повноважень".

"З юридичної точки зору коаліції у нас немає", - наголосив Томенко.

Він додав, що вона може з'явитися лише 30 березня (протягом поточного і наступного тижня ВР не працюватиме в сесійному режимі, тому новообрані народні депутати не зможуть прийняти присягу, а 30 березня буде перше пленарне засідання), коли приймуть присягу нові депутати, які пройдуть за списком політичних сил, що увійшли до коаліції.

Водночас, народний депутат України з фракції НУ-НС Юрій Кармазін зауважив, що новообрані народні депутати зможуть прийняти присягу "в тому випадку, якщо ми дамо їм". Він запевнив, що не виконано деякі формальності, але не уточнив, про що йдеться.

"Ми можемо діяти адекватно і не дати прийняти присягу", - сказав Кармазін.

Як повідомлялося раніше, 11 березня ПР, КПУ, БЛ і окремі депутати створили коаліцію у Верховній Раді у складі 235 парламентаріїв, після чого парламент затвердив склад Кабміну на чолі з Миколою Азаровим. Цього ж дня Рада достроково припинила повноваження 16 депутатів, що входять до складу фракції Партії регіонів, у зв'язку з призначенням їх членами Кабінету міністрів, а 12 березня - ще 4 регіоналів, призначених заступниками голови Адміністрації Президента.

Учора, 16 березня, лідери та представники восьми партій, що входять в парламентські фракції БЮТ і НУ-НС, підписали заяву про створення Об'єднаної демократичної опозиції, а лідер БЮТ, екс-прем'єр Юлія Тимошенко, очолила її координаційну раду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.