Науковці досліджують походження трьох давніх пірамід у Боснії

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 14.04.2006 21:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=96

У Сараєво зібралися науковці, щоб дослідити походження трьох давніх пірамід, які виявили на території Боснії торік у жовтні. Тим часом місцеві мешканці вже готуються приймати туристів, і трудяться над сувенірною продукцією.

Першу піраміду місцеві вчені знайшли торік, неподалік селища ВІсоко, що у центральній частині Боснії. Ще дві споруди виявили, отримавши знімки цієї місцини з космосу. Три пагорби науковці назвали пірамідами Сонця, Місяця та Дракона.

Амер Смайлбеговіч, геофізик:
- Завдяки супутниковим знімкам, ми виявили три осередки, дослідження яких показали наявність трьох антропогенних структур.

Боснійські вчені встановили, що піраміда Сонця орієнтована на чотири сторони світу, а споруджена була близько двох тисяч років тому.

Семір Османагіч, археолог:
- Висота Боснійської піраміди сонця - 220 метрів. Вона вища від єгипетських. Торік, коли ми її виявили, це було справді вражаюче, не лише тому, що це єдина у Європі піраміда, а ще й через її величезні розміри.

У Вісоко сформували групу фахівців щодо вивчення та догляду таємничих знахідок. Зараз до пірамід прокладають дороги та водогін, аби боснійські археологи могли розпочати тут розкопки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.