В Україні за багатих платять бідні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.03.2010 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9600

Пересічні українські громадяни платять і платитимуть за себе й того хлоця, не далеко бідного пільговика-героя.

Коментуючи обіцянку Сергія Тігіпка, представника уряду Януковича-Азарова, підвищити тарифи на газ і комунальні послуги «для багатих», народний депутат Геннадій Москаль поцікавився: «А як бути із тими багатіями, які стали Героями України, та отримали інші звання і регалії, що надають індульгенцію на сплату за комунальні послуги? Адже за останні роки в Україні, в основному, саме багаті і впливові люди отримували ці звання. То що, бідні продовжать платити за цих власників шикарних маєтків?».

Зокрема, Москаль сказав з цього приводу: «Нагородження званням Героя України для деяких осіб - це індульгенція на всі випадки життя. Це не просто медаль і посвідчення, а ряд пільг, передбачених Законами України, які обраховуються у грошовому еквіваленті. Наприклад, Герої нічого не платять за «воду, газ і світло», можуть безплатно їздити у громадському міському і приміському транспорті, можуть безплатно отримувати ліки, виписані за рецептом лікаря, вони користуються правом безплатно встановити телефон і податковими пільгами. Уявляєте? Багата, впливова людина, яка наприклад, за попереднього Президента чомусь отримала Героя, користується податковими пільгами! Як це їй зручно! А державі це зручно?».

«У разі смерті чи загибелі Героя всі витрати на похорон, включаючи віддання військових почестей і встановлення стандартного пам’ятника, бере на себе держава. А дружині й дітям до 18 років, кожному, виплатять одноразову допомогу в розмірі 20 мінімальних зарплат», - нагадав Москаль.

«Таким чином звання Героя надає деяким особам в сучасній Україні можливість жити при особистому комунізмі», - відмітив політик.

«А у випадку, якщо заслуги таких «Героїв» перед Вітчизною є дуже сумнівними, їх фактично неможна цих пільг і привілеїв позбавити, бо «Позбавлення державних нагород може бути проведено Президентом України лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом», бо так гласить Закон України «Про державні нагороди України», - резюмував народний депутат Москаль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.