Табачник, проти якого протестує вся Україна, вважає себе жертвою

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.03.2010 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9604

Міністр освіти Дмитро Табачник бачить прояв полювання на відьом у вимогах звільнити його з посади міністра.

"Це нормально для демократичного суспільства існування різних думок (про призначення на посаду). Хтось підтримує це, хтось - ні", - сказав він журналістам після закінчення засідання уряду в Києві в середу.

Однак він вважає критику опонентів влади надмірною.

При цьому він закликав розмежовувати його діяльність як політика під час виборів президента і його діяльність як міністра.

"Не треба плутати мої політичні погляди, тим більше, під час виборчої кампанії з офіційною діяльністю (на посаді міністра)", - додав він.

При цьому Табачник повідомив, що на посаді міністра не встиг ухвалити жодного рішення, пообіцяв, що його подальші рішення не будуть суперечити Конституції і законам України, і охарактеризував критику на свою адресу з боку опонентів влади як "маккартизм або полювання на відьом".

Між тим, заступник керівника Адміністрації Ганна Герман вважає, що Табачник має піти з посади сам.

"Було зрозуміло, що це призначення викличе величезний опір у суспільстві. Але тепер вже пізно про це говорити. Тепер важливо, щоб Дмитро Табачник на справі довів, що його кроки будуть відповідати українським національним інтересам. Якщо це виявиться не так - має бути кардинальне рішення". сказала Герман.

"Я вважаю, що незважаючи на те, що Дмитро є фахівцем, що він - інтелектуал, його антиукраїнські висловлювання викликають роздратування в значної частини суспільства. Він міг би сказати: "Оскільки я став яблуком розбрату, я повинен піти". І це було б чесно, і пішло б на користь нашій команді, і він би виріс в очах суспільства завдяки такому кроку. Але я не думаю, що так станеться", - додала вона.

Герман також розповіла, що у вівторок Президент мав розмову з Табачником.

"Розмова була досить серйозною, після чого Табачник зробив заяву, що його особисті погляди ніяк не вплинуть на реалізацію ним тієї концепції гуманітарної політики, і освіти зокрема, яку визначають президент, парламент і уряд. Це цікавий і відповідальний хід. Будемо сподіватися", - сказала вона.

На питання, хто ухвалював остаточне рішення включити Табачника до Кабміну, Герман відповіла:

"Мені складно сказати. Мені здається, що це рішення прем'єр-міністра, і воно було ухвалено в останній момент".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.