Microsoft розповіла про нововведення в Internet Explorer 9

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.03.2010 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9608

На технологічній конференції MIX 2010 співробітники компанії Microsoft розповіли про нову, дев’яту, версію браузера Internet Explorer.

Серед ключових особливостей IE9, на яких представники Microsoft особливо наголошували під час презентації - стандарт "Інтернету майбутнього", HTML5. Створені відповідно до нього сайти будуть краще виглядати і відображатися набагато швидше, ніж сучасні. HTML5 навіть дозволяє показувати на інтернет-сторінках відео (стиснуте кодеком h.264) без встановлення спеціальних надбудов, таких як Adobe Flash. Інтегрувати аудіофайли у форматах MP3 і AAC також можна буде без використання плагінів.

Інша нова технологія, яку обіцяють реалізувати в новому Internet Explorer - підтримка графіки SVG (масштабованих векторних зображень). У програмі буде використовуватися нова, швидка Java-машина - це означає, що сайти, які активно покладаються на Java-програми (наприклад, Gmail або Facebook), будуть працювати швидше. Також буде оптимізовано код для відображення двомірної графіки - це помітно поліпшено, приміром, відтворення он-лайн-відео на слабких комп'ютерах.

Однак розробники також відзначили, що IE9 в принципі не буде запускатися на машинах з операційною системою Windows XP. Так що для переходу на новий браузер доведеться оновити операційну систему до Windows Vista або Windows 7. Втім коли виникне така необхідність, не відомо - навіть орієнтовної дати виходу нового браузера поки не названо.

Тестову версію програми вже можна скачати на сайті виробника http://ie.microsoft.com/testdrive/.

Internet Explorer, як і раніше, займає близько двох третин ринку браузерів. При цьому одночасно співіснують версії 6, 7 і 8 - багато користувачів не поспішають оновлювати свої програми.

Нещодавно по позиціях IE був нанесений серйозний удар - антимонопольні органи зобов'язали компанію запропонувати користувачам у країнах ЄС вибір з 11 найбільш популярних програм для перегляду Інтернету.

Більше того, уряди Франції та Німеччини нещодавно рекомендували своїм громадянам перейти на інші браузери, після чого Microsoft випустила патч з метою убезпечити роботу з IE.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.