Хроніки спікеріади. Регламент заважає регіоналам протягнути тушку комуніста у керівництво

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 19.03.2010 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9622

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді, голова регламентного комітету Ради Олександр Єфремов виступає за зміну регламентної процедури обрання першого заступника голови парламенту.

Про це він сказав в інтерв’ю телекомпанії «5 канал» 18 березня.

Він нагадав, що згідно із законом про регламент Ради, обрання голови парламенту, його першого заступника і заступника проводиться шляхом таємного голосування і для того, щоб таке голосування було визнано таким, що відбулося, в голосуванні повинні взяти участь не менше 300 депутатів.

Єфремов вважає цю норму такою, що ускладнює процедуру обрання першого віце-спікера.

«У нас є проблеми тут тому, що в регламенті проголосована норма, коли потрібно взяти 300 бюлетенів для того, щоб проголосувати за кандидатуру першого віце-спікера. Безумовно, коли опозиція сьогодні має блокуючий з даного питання пакет, то це складно буде зробити», - сказав він.

При цьому він виступає за висунення фракціями своїх кандидатів на цю посаду для винесення на голосування їх кандидатур.

За його словами, та людина, чия кандидатура набере найбільшу підтримку депутатів, і виконуватиме обов’язки першого віце-спікера.

Як повідомлялося раніше, 11 березня колишній перший віце-спікер Олександр Лавринович був призначений міністром юстиції, після чого парламент достроково припинив його депутатські повноваження.

Єфремов вважає, що депутат Ради від фракції Комуністичної партії Адам Мартинюк є найкращою кандидатурою на пост першого заступника голови парламенту.

Голова Ради Володимир Литвин допускає обрання Мартинюка першим віце-спікером.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко сподівається, що Верховна Рада вибере на посаду першого заступника голови парламенту депутата, який є представником опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.